UNDER 30 MIN | Enkel

Pannbiff med potatis och gräddsås

Pannbiff i sås – äntligen! Färsen blandas med salt, peppar, ägg och rostad lök, och formas till små biffar innan de steks gyllene i pannan. Såsen görs på grädde och buljongtärning, och den reds färdig i pannan tillsammans med biffarna. Kokt potatis är ett givet tillbehör, och de fräscha tomaterna likaså!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Blanda färsen noga med salt och peppar. Blanda ner ägg och lök.
  3. Forma smeten till 8 små biffar och bryn dem i oljan i en stekpanna.
  4. Sänk värmen och rör ner grädden och smula i buljongtärningen. Låt sjuda i ca 10 minuter, vänd biffarna då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär tomaterna i skivor.
  6. Servera pannbiffarna i såsen med potatis och tomat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med senap eller lingonsylt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl rostad lök
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 tomater
Att ha hemma
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 msk olja
  • 1 köttbuljongtärning

Näringsvärde
Per portion

Energi 2772 kJ / 662 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept