Pannbiff med potatis och gräddsås
Pannbiff i sås – äntligen! Färsen blandas med salt, peppar, ägg och rostad lök, och formas till små biffar innan de steks gyllene i pannan. Såsen görs på grädde och buljongtärning, och den reds färdig i pannan tillsammans med biffarna. Kokt potatis är ett givet tillbehör, och de fräscha tomaterna likaså!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl rostad lök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 tomater
Att ha hemma
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 köttbuljongtärning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2772 KJ / 662 kCal
Fett36 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein33 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Schysst uppläggning
Daniel
2022-05-15Enkelt och jättegott, tog en tesked sambal okel i oxå. Och gjorde som någon annan tipsat om, kalvfond i såsen🤩
Linda
2022-01-26Väldigt enkelt men jättegott...
Thomas
2021-07-01