Pannbiff med potatis och gräddsås

20
7
Pannbiff med potatis och gräddsås

Pannbiff i sås – äntligen! Färsen blandas med salt, peppar, ägg och rostad lök, och formas till små biffar innan de steks gyllene i pannan. Såsen görs på grädde och buljongtärning, och den reds färdig i pannan tillsammans med biffarna. Kokt potatis är ett givet tillbehör, och de fräscha tomaterna likaså!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Pannbiff med potatis och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
500 g blandfärs
1 ägg
1 dl rostad lök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 tomater

Att ha hemma

1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 köttbuljongtärning

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med senap eller lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Daniel

2022-05-15

Schysst uppläggning

Linda

2022-01-26

Enkelt och jättegott, tog en tesked sambal okel i oxå. Och gjorde som någon annan tipsat om, kalvfond i såsen🤩

Thomas

2021-07-01

Väldigt enkelt men jättegott...

Näringsvärde per portion

Energi 2772 KJ / 662 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden