Pannbiff med potatis och gräddsås

17
4
Pannbiff med potatis och gräddsås

Pannbiff i sås – äntligen! Färsen blandas med salt, peppar, ägg och rostad lök, och formas till små biffar innan de steks gyllene i pannan. Såsen görs på grädde och buljongtärning, och den reds färdig i pannan tillsammans med biffarna. Kokt potatis är ett givet tillbehör, och de fräscha tomaterna likaså!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2020

Pannbiff med potatis och gräddsås

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
500 g
blandfärs
1
ägg
1 dl
rostad lök
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
4
tomater

Att ha hemma

1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 msk
olja
1
köttbuljongtärning

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med senap eller lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Ulrika

4/25/2020

Supergott!!

Lisa

1/21/2020

Mycket gott! Pga kräsna barn bytte jag ut rostad lök mot lökpulver (men gjort med rostad lök tidigare, oxå gott!). Tog även kalvfond istället för buljongtärning, då jag tycker det är lättare att blanda när sås och biff/kött är i samma gryta.

Lisa

1/21/2020

Mycket gott! Pga kräsna barn bytte jag ut rostad lök mot lökpulver (men gjort med rostad lök tidigare, oxå gott!). Tog även kalvfond istället för buljongtärning, då jag tycker det är lättare att blanda när sås och biff/kött är i samma gryta.

Näringsvärde per portion

Energi 2772 KJ / 662 kCal
Fett 36 g
Salt 2 g
Kolhydrater 48 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept