Pannbiff i sås – äntligen! Färsen blandas med salt, peppar, ägg och rostad lök, och formas till små biffar innan de steks gyllene i pannan. Såsen görs på grädde och buljongtärning, och den reds färdig i pannan tillsammans med biffarna. Kokt potatis är ett givet tillbehör, och de fräscha tomaterna likaså!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2020
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ulrika
4/25/2020Supergott!!
Lisa
1/21/2020Mycket gott! Pga kräsna barn bytte jag ut rostad lök mot lökpulver (men gjort med rostad lök tidigare, oxå gott!). Tog även kalvfond istället för buljongtärning, då jag tycker det är lättare att blanda när sås och biff/kött är i samma gryta.
Lisa
1/21/2020Mycket gott! Pga kräsna barn bytte jag ut rostad lök mot lökpulver (men gjort med rostad lök tidigare, oxå gott!). Tog även kalvfond istället för buljongtärning, då jag tycker det är lättare att blanda när sås och biff/kött är i samma gryta.