Blomkålspannkaka i ugn med rotfruktssallad och lingon
Kvällens middag bjuder på en klassisk och lättlagad ugnspannkaka med en rolig twist. Blomkålsriset ger pannkakan en underbar smak och pumpafröna bidrar med både smak och textur. Servera den gyllengräddade, varma ugnspannkakan med en krispig och sötsyrlig rotfruktssallad med smak av äpple, en sked svalkande cottage cheese och djupröd lingonsylt. Hoppas det smakar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
4 portioner
Blomkålspannkaka
6 dl vetemjöl (6 dl motsvarar ca 360 g)
1 1/2 tsk salt
9 dl mjölk
3 ägg
500 g blomkålsris
1 msk smör
1/2 dl pumpafrön
Rotfruktssallad
300 g kålrot
1 äpple
1/2 cosmopolitansallad
1 msk olivolja
1 msk vinäger
salt
peppar
Till servering
250 g cottage cheese
lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3125 KJ / 746 kCal
Fett21 g
Salt3.62 g
Kolhydrater97 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett mycket gott recept som jag kommer att göra igen. Jag köpte blomkålsris från Ica gott liv och det var kanon bra. Jag älskar ju ugnspannkaka och tänkte att blomkålen skulle ändra smaken. Men det gjorde den inte. Tummen upp för detta goda recept.
Jessika
2017-02-16Hej Marie! I detta fallet menar vi en färdig produkt som heter blomkålsris (bara råriven blomkål). Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-08Vad menas med blomkålsris i det här receptet? Om man googlar tycks det finnas lite olika definitioner, t ex bara riven blomkål, riven blomkål kokad 10 sekunder och blandad med smör, riven blomkål kokad i buljong 1 minut etc...
Marie
2017-02-07