Sweet chiliglacerad blomkål med kålrabbislaw
Dessa små krispiga träd, doppade i en glaze av chilisås och sesamfrön är försvinnande goda! Dessa tillagas krispiga i ugn, och serveras sedan med kokt ris, och en fräsch kålrabbislav gjord på rädisor, gräslök och kålrabbi. Bonne appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Blomkål
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 blomkål (à ca 650 g)
1/2 dl sweet chilisås
1 msk sesamfrön
Kålrabbislaw
1 kålrabbi (à ca 300 g)
125 g rädisor
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl majonnäs
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2746 KJ / 656 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater91 g
Protein16 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så jäkla gott med krispig blomkål, frisk kålrabbi , ris och sweet chilisås.
Nina
2024-01-20Gott! Min smet blev lite tjock, tror man vill ha lite tunnare laget. I steget med sweet chilisåsen mixade jag dem i en skål stället för att bara hälla över.
Daniel
2019-08-16