Sweet chiliglacerad blomkål med kålrabbislaw

4
1 Klimatsmart
Sweet chiliglacerad blomkål med kålrabbislaw

Dessa små krispiga träd, doppade i en glaze av chilisås och sesamfrön är försvinnande goda! Dessa tillagas krispiga i ugn, och serveras sedan med kokt ris, och en fräsch kålrabbislav gjord på rädisor, gräslök och kålrabbi. Bonne appétit!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019

Sweet chiliglacerad blomkål med kålrabbislaw

Ingredienser

4 portioner
4
port ris

Blomkål

2 1/2 dl
mjölk
2 1/2 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1
blomkål (à ca 650 g)
1/2 dl
sweet chilisås
1 msk
sesamfrön

Kålrabbislaw

1
kålrabbi (à ca 300 g)
125 g
rädisor
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 dl
majonnäs
-
salt
-
peppar

För alla

Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Daniel

2019-08-16

Gott! Min smet blev lite tjock, tror man vill ha lite tunnare laget. I steget med sweet chilisåsen mixade jag dem i en skål stället för att bara hälla över.

Näringsvärde per portion

Energi 2746 KJ / 656 kCal
Fett 23 g
Salt 3 g
Kolhydrater 91 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept