Sweet chiliglacerad blomkål med kålrabbislaw
Dessa små krispiga träd, doppade i en glaze av chilisås och sesamfrön är försvinnande goda! Dessa tillagas krispiga i ugn, och serveras sedan med kokt ris, och en fräsch kålrabbislav gjord på rädisor, gräslök och kålrabbi. Bonne appétit!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2019
Ingredienser
Blomkål
Kålrabbislaw
För alla
Kontrollera innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så jäkla gott med krispig blomkål, frisk kålrabbi , ris och sweet chilisås.
Nina
2024-01-20Gott! Min smet blev lite tjock, tror man vill ha lite tunnare laget. I steget med sweet chilisåsen mixade jag dem i en skål stället för att bara hälla över.
Daniel
2019-08-16