Stekta svampdumlings med dippsås

Betyg 3.2 av 5.210 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Stekta svampdumlings med dippsås

Kinesiska dumplings fyllda med svamp är ett trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknyten. För att lyckas är det viktigt att dumplingdegen är smidig och väl bearbetad. De här vegetariska dumplingarna serveras stekta men de går lika bra att koka eller ångkoka.

Stekta svampdumlings med dippsås

Ingredienser

50 st

Dumplingsdeg

ca 1 l vetemjöl (1 l motsvarar 600 g)
ca 3 dl vetemjöl special (3 dl motsvarar 165 g)
5 dl vatten
1 litet ägg

Fyllning

2 vitlöksklyftor
4 msk riven ingefära
1 röd peppar
4 salladslökar
400 g blandad svamp t ex shiitake och kastanjechampinjon
4 msk olja
2 msk sesamolja
1 tsk five spices
2 msk flytande honung
2 msk risvinäger
2 msk soja
1 tsk salt

Till stekning

olja

Dippsås

1 dl ljus soja
1/2 dl risvinäger
2 msk sesamfrön
droppar sesamolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Supergott. Pilligt men så värt det.

    Angelica

  • Nu har jag testat denna dumplingfyllning två gånger. En gång med 5 spice, och en gång utan. Tyvärr inte alls speciellt gott. Med 5 spice blev det oätligt och fick slänga istället, det blev blev starkt och beskt alltihop. Utan 5 spice vart det ätligt, men inte mer. Jättesynd då jag hade stora förhoppningar på svampfyllda dumplings.

    Hanna

  • Fått intrycket av att det finns väldigt många typer av five spices. Vilka fem kryddor gäller här?

    Ulrika

    Hej Ulrika! Här kan du göra din egen "five spices" https://www.ica.se/recept/five-spice-725316/. Lycka till! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Kanongott. Gjorde inte dumplingsdegen utan köpta frysta färdiggjorda, den japanska varianten gyoza. Följde receptet för fyllningen minus five spices. När det gäller sojan använde jag Mrs Cheng's japanska soja som jag tror är nyckeln till att jag tyckte det var så gott. Tillagningen/stekningen är ju suverän. Att det blev lite stekyta förhöjde smakupplevelsen. Till dippsåsen använde jag samma soja.

    Carina

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är per styck.
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Hoi sin-sås
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Dumplings med färs och ingefära
    Betyg 4.1 av 5.375 personer har röstat
    Receptet har 33 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumplingsdeg
    Betyg 2.4 av 5.237 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad