Stekta svampdumlings med dippsås

Kinesiska dumplings fyllda med svamp är ett trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknyten. För att lyckas är det viktigt att dumplingdegen är smidig och väl bearbetad. De här vegetariska dumplingarna serveras stekta men de går lika bra att koka eller ångkoka.

Ingredienser
50 st
Dumplingsdeg
ca 1 l vetemjöl (1 l motsvarar 600 g)
ca 3 dl vetemjöl special (3 dl motsvarar 165 g)
5 dl vatten
1 litet ägg
Fyllning
2 vitlöksklyftor
4 msk riven ingefära
1 röd peppar
4 salladslökar
400 g blandad svamp t ex shiitake och kastanjechampinjon
4 msk olja
2 msk sesamolja
1 tsk five spices
2 msk flytande honung
2 msk risvinäger
2 msk soja
1 tsk salt
Till stekning
olja
Dippsås
1 dl ljus soja
1/2 dl risvinäger
2 msk sesamfrön
droppar sesamolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är per styck.
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stSupergott. Pilligt men så värt det.
Angelica
Nu har jag testat denna dumplingfyllning två gånger. En gång med 5 spice, och en gång utan. Tyvärr inte alls speciellt gott. Med 5 spice blev det oätligt och fick slänga istället, det blev blev starkt och beskt alltihop. Utan 5 spice vart det ätligt, men inte mer. Jättesynd då jag hade stora förhoppningar på svampfyllda dumplings.
Hanna
Fått intrycket av att det finns väldigt många typer av five spices. Vilka fem kryddor gäller här?
Ulrika
Hej Ulrika! Här kan du göra din egen "five spices" https://www.ica.se/recept/five-spice-725316/. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Kanongott. Gjorde inte dumplingsdegen utan köpta frysta färdiggjorda, den japanska varianten gyoza. Följde receptet för fyllningen minus five spices. När det gäller sojan använde jag Mrs Cheng's japanska soja som jag tror är nyckeln till att jag tyckte det var så gott. Tillagningen/stekningen är ju suverän. Att det blev lite stekyta förhöjde smakupplevelsen. Till dippsåsen använde jag samma soja.
Carina