Stekta dumplings med fläskfärs och selleri | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Stekta dumplings med fläskfärs och selleri

Koka, stek och ånga. Njut en stekt variant av en traditionell kinesisk dumpling. Den här varianten får en fin yta av att stekas. Stjälkselleri, sherry och soja ger dessa stekta dumplings sin goda smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka sellerin. Lägg den i en bunke och blanda med salt. Låt stå 20–30 minuter, för att dra ut vätskan.
  2. Pressa ut vätskan ordentligt genom en sil. Blanda sellerin med fläskfärs, sherry, soja och olja.
  3. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  4. Lägg ca 1 msk färsblandning (för 4 port) i mitten av en rundel. Vik rundeln på mitten. Knip ihop upptill först. Kläm sedan till i varje sida med hela tummen och pekfingret (se bildserie).
  5. Lägg dumplingarna i omgångar i det kokande vattnet. Låt koka 3–4 minuter.
  6. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  7. Stek dem på en sida i omgångar i olja i en stekpanna på medelvärme tills de är gyllenbruna. Tillsätt vatten, lägg på ett lock och låt dumplingarna koka (de ångkokas nu under locket) i ytterligare ca 3 minuter. Njut dem nystekta och dippa i soja utblandad med lite sambal oelek.

Tips

Dumplingarna kan frysas okokta och sedan kokas som vanligt enligt beskrivningen ovan. Ställ dem en och en på en bricka i frysen och låt dem stelna innan du packar dem i plastpåsar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 48 dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
  • 500 g stjälkselleri
  • 4 tsk salt
  • 250 g fläskfärs
  • 1/2 dl torr sherry
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk matolja
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan