Stekta dumplings med fläskfärs och selleri

Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
0
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri

Koka, stek och ånga. Njut en stekt variant av en traditionell kinesisk dumpling. Den här varianten får en fin yta av att stekas. Stjälkselleri, sherry och soja ger dessa stekta dumplings sin goda smak.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2012

Stekta dumplings med fläskfärs och selleri

Ingredienser

4 portioner
48   dumplingsrundlar av vetemjöl (se recept dumlingsdeg)
500 g  stjälkselleri
4 tsk  salt
250 g  fläskfärs
1/2 dl  torr sherry
1 msk  japansk soja
2 msk  matolja
1 dl  vatten

Gör så här

Tips

Dumplingarna kan frysas okokta och sedan kokas som vanligt enligt beskrivningen ovan. Ställ dem en och en på en bricka i frysen och låt dem stelna innan du packar dem i plastpåsar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ångkokta dumplings
Betyg 2.8 av 5.
291 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Wontons
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dumplings (deg)
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dim Sum
Betyg 2.8 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Katsu chicken dumplings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga