Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2012
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Erik
2018-06-06Om du - som jag - har en pastamaskin någonstans längst inne i skafferiet, går det alldeles utmärkt att kavla ut degen med en sådan. Ta sedan något runt av lagom storlek och stansa ut plattorna.
Jameela
2018-02-28Till en början blir degen torr och oelastisk men med lite slitigt knådande så blir den toppenfin efter ca 5 min och även lättkavlad till tunna, tunna dumplingshöljen.
Redaktionen
2016-02-17Hej igen Johanna! Vi gör förslag till allergi/intolerans-anpassningar på majoriteten av våra recept. När det gäller just bakning och glutenanpassningar är vi försiktiga i våra rekommendationer då det, precis som du skriver krävs en lite annorlunda bearbetning/teknik och då blir receptet många gånger något helt annat. Hoppas att du kan hitta glutenfri inspiration på: http://www.ica.se/recept/glutenfri/ där vi samlat alla våra glutenfria recept. Lycka till! Hälsningar Michelle