Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Dumplingsdeg

Med en dumplingsdeg kan du enkelt skapa det kinesiska köket hemma. Och det är lätt att göra dumplingsdeg, det är bara att blanda mjöl och vatten. Fyll sedan med till exempel fläskfärs kryddad med ingefära, soja och torr sherry, eller med dina egna favoritsmaker och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 48 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjöl och vatten, börja med den mindre mängden, i en bunke. Knåda i ca 5 minuter, tills degen fått en smidig konsistens och inte längre kladdar. Täck med en fuktad handduk och låt vila ca 30 minuter.
  2. Knåda degen på nytt i 1 minut. Skär den i 4 lika stora bitar. Rulla dem till längder. Skär varje längd i 12 bitar (för 48 st).
  3. Tryck ut varje bit till en platt kaka. Kavla dem sedan till millimetertunna rundlar. Nu är de klara att fyllas!
    Se vår matskola hur du gör egna Dumplings

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 48 st
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?