Stekta svampdumlings med dippsås

207
3
Stekta svampdumlings med dippsås

Kinesiska dumplings fyllda med svamp är ett trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknyten. För att lyckas är det viktigt att dumplingdegen är smidig och väl bearbetad. De här vegetariska dumplingarna serveras stekta men de går lika bra att koka eller ångkoka.

Stekta svampdumlings med dippsås

Ingredienser

50 st

Dumplingsdeg

ca 1 l vetemjöl (1 l motsvarar 600 g)
ca 3 dl vetemjöl special (3 dl motsvarar 165 g)
5 dl vatten
1 litet ägg

Fyllning

2 vitlöksklyftor
4 msk riven ingefära
1 röd peppar
4 salladslökar
400 g blandad svamp t ex shiitake och kastanjechampinjon
4 msk olja
2 msk sesamolja
1 tsk five spices
2 msk flytande honung
2 msk risvinäger
2 msk soja
1 tsk salt

Till stekning

olja

Dippsås

1 dl ljus soja
1/2 dl risvinäger
2 msk sesamfrön
droppar sesamolja

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är per styck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

207

Kommentarer

Hanna

2023-01-07

Nu har jag testat denna dumplingfyllning två gånger. En gång med 5 spice, och en gång utan. Tyvärr inte alls speciellt gott. Med 5 spice blev det oätligt och fick slänga istället, det blev blev starkt och beskt alltihop. Utan 5 spice vart det ätligt, men inte mer. Jättesynd då jag hade stora förhoppningar på svampfyllda dumplings.

Ulrika

2022-01-31

Fått intrycket av att det finns väldigt många typer av five spices. Vilka fem kryddor gäller här?

Redaktionen ICAse

2022-02-07

Hej Ulrika! Här kan du göra din egen "five spices" https://www.ica.se/recept/five-spice-725316/. Lycka till! Hälsningar Michelle

Carina

2016-01-28

Kanongott. Gjorde inte dumplingsdegen utan köpta frysta färdiggjorda, den japanska varianten gyoza. Följde receptet för fyllningen minus five spices. När det gäller sojan använde jag Mrs Cheng's japanska soja som jag tror är nyckeln till att jag tyckte det var så gott. Tillagningen/stekningen är ju suverän. Att det blev lite stekyta förhöjde smakupplevelsen. Till dippsåsen använde jag samma soja.

Näringsvärde per portion

Energi 360 KJ / 86 kCal
Fett 3 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 13 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden