Kinesiska dumplings fyllda med svamp är ett trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknyten. För att lyckas är det viktigt att dumplingdegen är smidig och väl bearbetad. De här vegetariska dumplingarna serveras stekta men de går lika bra att koka eller ångkoka.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.
Näringsvärdet är per styck.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hanna
2023-01-07Nu har jag testat denna dumplingfyllning två gånger. En gång med 5 spice, och en gång utan. Tyvärr inte alls speciellt gott. Med 5 spice blev det oätligt och fick slänga istället, det blev blev starkt och beskt alltihop. Utan 5 spice vart det ätligt, men inte mer. Jättesynd då jag hade stora förhoppningar på svampfyllda dumplings.
Ulrika
2022-01-31Fått intrycket av att det finns väldigt många typer av five spices. Vilka fem kryddor gäller här?
Redaktionen ICAse
2022-02-07Hej Ulrika! Här kan du göra din egen "five spices" https://www.ica.se/recept/five-spice-725316/. Lycka till! Hälsningar Michelle
Carina
2016-01-28Kanongott. Gjorde inte dumplingsdegen utan köpta frysta färdiggjorda, den japanska varianten gyoza. Följde receptet för fyllningen minus five spices. När det gäller sojan använde jag Mrs Cheng's japanska soja som jag tror är nyckeln till att jag tyckte det var så gott. Tillagningen/stekningen är ju suverän. Att det blev lite stekyta förhöjde smakupplevelsen. Till dippsåsen använde jag samma soja.