Stekta svampdumlings med dippsås

Betyg 3.2 av 5.
209 personer har röstat
4Klimatsmart
Stekta svampdumlings med dippsås

Kinesiska dumplings fyllda med svamp är ett trevligt matpyssel där gärna flera kan hjälpas åt att kavla, fylla och vika degknyten. För att lyckas är det viktigt att dumplingdegen är smidig och väl bearbetad. De här vegetariska dumplingarna serveras stekta men de går lika bra att koka eller ångkoka.

Stekta svampdumlings med dippsås

Ingredienser

50 st

Dumplingsdeg

ca 1 l vetemjöl (1 l motsvarar 600 g)
ca 3 dl vetemjöl special (3 dl motsvarar 165 g)
5 dl vatten
1 litet ägg

Fyllning

2 vitlöksklyftor
4 msk riven ingefära
1 röd peppar
4 salladslökar
400 g blandad svamp t ex shiitake och kastanjechampinjon
4 msk olja
2 msk sesamolja
1 tsk five spices
2 msk flytande honung
2 msk risvinäger
2 msk soja
1 tsk salt

Till stekning

olja

Dippsås

1 dl ljus soja
1/2 dl risvinäger
2 msk sesamfrön
droppar sesamolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
209 personer har röstat

Kommentarer

Supergott. Pilligt men så värt det.

Angelica

2024-03-02

Nu har jag testat denna dumplingfyllning två gånger. En gång med 5 spice, och en gång utan. Tyvärr inte alls speciellt gott. Med 5 spice blev det oätligt och fick slänga istället, det blev blev starkt och beskt alltihop. Utan 5 spice vart det ätligt, men inte mer. Jättesynd då jag hade stora förhoppningar på svampfyllda dumplings.

Hanna

2023-01-07

Fått intrycket av att det finns väldigt många typer av five spices. Vilka fem kryddor gäller här?

Ulrika

2022-01-31

Hej Ulrika! Här kan du göra din egen "five spices" https://www.ica.se/recept/five-spice-725316/. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2022-02-07

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är per styck.
Energi360 KJ / 86 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater13 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Hoi sin-sås
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Soup dumplings Xiaolongbao
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplings med färs och ingefära
Betyg 4.1 av 5.
358 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dumplingsdeg
Betyg 2.4 av 5.
236 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokta dumplings med fläskkött och gräslök
Betyg 3.2 av 5.
60 personer har röstat
Över 60 min att tillaga