Dumplings med färs och ingefära

188
18
Dumplings med färs och ingefära

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska knyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999

Dumplings med färs och ingefära

Ingredienser

35 st

Fyllning

3
blad kinakål
500 g
fläsk- eller nötfärs
1 dl
hackad salladslök
2 msk
hackad ingefära
1 tsk
salt
1 tsk
strösocker
1 msk
soja
-
några droppar sesamolja
1 msk
potatismjöl

Dumplingdeg

3 dl
hett/varmt vatten
7 dl
vetemjöl
ca 1 - 2 msk
rapsolja (till stekning)

Dippsås

4 msk
japansk soja
3 msk
strösocker
4 msk
risvinäger
2 tsk
riven, färsk ingefära
1
finhackad vitlöksklyfta
2 tsk
sesamolja
-
finhackad chili

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

188

Kommentarer

Anna

2/21/2021

BÄSTA receptet! Aningen mer salt i fyllningen och låt degen stå i plastfolie i 30 min innan den bakas ut så blir den mer elastisk. Men supergoda dumplings!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Daniela

2/6/2021

Måste bara säga att detta recept har vi gjort sedan det kom i Buffe -99. Familjen älskar det!

Taru

1/6/2021

Dessa är väldigt goda. Helt klart värt jobbet istället för att köpa färdiga dumplings.

Testa liknande recept