Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dumplings med färs och ingefära

Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska knyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 35 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Koka kinakålen i 2-3 minuter. Skölj med kallt vatten och pressa ur vattnet. Hacka i små bitar.
  2. Blanda kinakål med färs, salladslök, ingefära, salt, strösocker, soja, sesamolja och potatismjöl. Låt stå i kylskåp i 30 minuter.
  3. Dumplingdeg: Blanda hett/varmt vatten och vetemjöl. Kavla ut degen, stansa ut rundlar med tex en kopp. Lägg på fyllning. Vik ihop och nyp till kanten så att dumplingen blir tät.
  4. Stek dumplingsen i olja ca 1 minut, häll på vatten så att det blir en bottenskyla, ca ½ cm. Koka under lock tills allt vatten har försvunnit, 5-6 minuter.
  5. Dippsås: Blanda samtliga ingredienser och rör tills sockret löst sig. Smaksätt ev med finhackad chili och servera såsen till dina dumplings.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 35 st
Fyllning
  • 3 blad kinakål
  • 500 g fläsk- eller nötfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 2 msk hackad ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk soja
  • några droppar sesamolja
  • 1 msk potatismjöl
Dumplingdeg
  • 3 dl hett/varmt vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • ca 2 msk rapsolja (till stekning)
Dippsås
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk risvinäger
  • 2 tsk riven, färsk ingefära
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 tsk sesamolja
  • ev finhackad chili
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?