Dumplings med färs och ingefära
Har du inte testat dumplings ska du definitivt testa det här receptet på dumplings med färs och ingefära. Små utsökta asiatiska knyten fyllda med en fantastiskt god färs. En riktig höjdare och en underbar rätt till festligare tillfällen!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 1999
Ingredienser
35 st
Fyllning
3 blad kinakål
500 g fläsk- eller blandfärs
1 dl hackad salladslök
2 msk hackad ingefära
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk soja
några droppar sesamolja
1 msk potatismjöl
Dumplingdeg
3 dl hett/varmt vatten
7 dl vetemjöl
ca 1 - 2 msk rapsolja (till stekning)
Dippsås
4 msk japansk soja
3 msk strösocker
4 msk risvinäger
2 tsk riven, färsk ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
2 tsk sesamolja
finhackad chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Volym är Opålitligt. Autocottect.
Mona
2024-12-02Bara en undran. Hur många mm tjock ska degen vara? Har den på vilning nu. Och ett stilla önskemål. Jag skulle föredra recepten i vikt. Volym är så pålitligt. Tre stjärnor eftersom jag inte fått ihop det än.
Mona
2024-12-02Riktigt bra dippsås. Ett tips är att riva även vitlöken och chilin. För att riva chili så underlättar det att frysa den först. Tänk bara på att tvätta händerna väldigt noga efter att du hanterat chili.
Jonas
2023-10-21