Stekta nudlar med krabba

5
3
Stekta nudlar med krabba

Stekta nudlar med smaker från Asien, så som fisksås, lime och sweet chili. Ingredienser som krabbkött, böngroddar, salladslök och äggröra gör det här till en vinnare. Mycket snabblagat och enkelt, en favorit till vardags.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2013

Stekta nudlar med krabba

Ingredienser

4 portioner
250 g
äggnudlar
2 msk
sweet chili
2 msk
asiatisk fisksås
2 msk
pressad limesaft
2
vitlöksklyftor
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
röd chili
410 g
böngroddar
3 msk
olja
2
ägg
2
förp krabba (à 170 g)

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg och gluten.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Sandra

2013-11-13

Nej det va inte gott... Fick riva i färsk ingefära och ta i mer chilisås och japansk soja samt salta och svartpeppra för att det skulle gå att äta.

Susanne

2013-11-10

Njae.... Det här var inget vidare. Krabbkött har jag aldrig provat förut och lär aldrig köpa igen. Trist, smaklöst och småäckligt. (Jag älskar krabba).

Anna

2013-11-01

Tyckte att det gick att äta men inte mera. Min sambo kastade bort alla mat efter två tuggor. Helt oätligt enligt honom. Vi önskar inte detta i matkassen någon mera gång.

Näringsvärde per portion

Energi 1877 KJ / 450 kCal
Fett 17.1 g
Kolhydrater 52.6 g
Protein 19.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept