Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekta nudlar med krabba

Stekta nudlar med smaker från Asien, så som fisksås, lime och sweet chili. Ingredienser som krabbkött, böngroddar, salladslök och äggröra gör det här till en vinnare. Mycket snabblagat och enkelt, en favorit till vardags.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Spola hastigt i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda sweet chili, fisksås och limesaft i en skål.
  3. Skala och hacka vitlöksklyftorna och strimla salladslöken. Dela, kärna ur och hacka chilin.
  4. Låt böngroddarna rinna av.
  5. Fräs vitlök, chili och böngroddar i oljan i en stekpanna eller wok.
  6. Knäck äggen i pannan och rör runt medan de stelnar. Häll fisksåsblandningen över och blanda väl.
  7. Tillsätt nudlarna, salladslök och krabbköttet, rör runt och låt bli varmt och servera gärna med lite extra sweet chili och japansk soja.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg och gluten.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g äggnudlar
  • 2 msk sweet chili
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 röd chili
  • 410 g böngroddar
  • 3 msk olja
  • 2 ägg
  • 2 förp krabba (à 170 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1877 kJ / 450 kCal