Fish curry med minimajs
Här kommer en ny vardagsfavorit! Låt fisk och krispig minimajs ta plats i en kryddig gryta med kokosmjölk smaksatt med röd currypaste, ingefära, lime och thaibasilika.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
Ingredienser
4 portioner
500 g vit fisk t ex torsk
3/4 tsk salt
1 riven vitlöksklyfta
2 - 3 msk röd currypaste
1/2 msk råsocker
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à ca 400 ml)
1 dl vatten
1 msk finriven ingefära
1 msk fisksås
salt
2 msk färskpressad limejuice
1 förp sockerärtor (à 150 g)
ca 125 g färsk minimajs
1 kruka thaibasilika
1 skivad grön chili
Serveringsförslag
kokt ris eller matvete
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1972 KJ / 471 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater13 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och gott.
Maria
2022-11-07Mycket gott men tog kokosgrädde istället för kokosmjölk, blev krämigare. Tog röd chili, hade ingen grön. Kommer att göra igen. Glöm inte lite svartpeppar från kvarn i såsen.
Elisabeth
2022-09-04Supergott! Hade i röd paprika och morot istället för minimajs.
Michelle
2022-08-28