Frasiga filorullar med krabba

1
2
Frasiga filorullar med krabba

Dessa härliga filorullar med krabbröra blir utmärkta tilltugg på festen! Det mesta går att förbereda innan, sedan tar det bara 15 minuter i ugnen. Servera gärna en skål Nuoc chamsås till för att doppa rullarna i!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Frasiga filorullar med krabba

Ingredienser

6 portioner
ca 500 g krabbkött från klor
1/2 burk vattenkastanjer (à 230 g)
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1 tsk asiatisk fisksås
2 msk vispgrädde
1 ägg
1 rulle kyld filodeg (à 250 g)
örtkryddor till garnering, t ex koriander eller basilika
rapsolja
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och läs filodegens innehållsdeklaration.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och läs filodegens innehållsdeklaration.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Kajsa

2022-04-12

Enklare att göra än vad jag trodde. Blev riktigt goda.

Caroline

2012-12-29

Så underbart goda! Lite pyssligt att göra men så gott! Kan med fördel göras lite mindre (vik in degen lite extra) och äts gärna med Nuoc Cham dippsås! Pensla riktigt med olja. Om du inte har krabba fungerar det bra med crabsticks eller motsvarande.