Frasiga filorullar med krabba
Dessa härliga filorullar med krabbröra blir utmärkta tilltugg på festen! Det mesta går att förbereda innan, sedan tar det bara 15 minuter i ugnen. Servera gärna en skål Nuoc chamsås till för att doppa rullarna i!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
6 portioner
ca 500 g krabbkött från klor
1/2 burk vattenkastanjer (à 230 g)
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk finriven ingefära
1 tsk asiatisk fisksås
2 msk vispgrädde
1 ägg
1 rulle kyld filodeg (à 250 g)
örtkryddor till garnering, t ex koriander eller basilika
rapsolja
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och läs filodegens innehållsdeklaration.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och läs filodegens innehållsdeklaration.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enklare att göra än vad jag trodde. Blev riktigt goda.
Kajsa
2022-04-12Så underbart goda! Lite pyssligt att göra men så gott! Kan med fördel göras lite mindre (vik in degen lite extra) och äts gärna med Nuoc Cham dippsås! Pensla riktigt med olja. Om du inte har krabba fungerar det bra med crabsticks eller motsvarande.
Caroline
2012-12-29