Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Frasiga filorullar med krabba

Dessa härliga filorullar med krabbröra blir utmärkta tilltugg på festen! Det mesta går att förbereda innan, sedan tar det bara 15 minuter i ugnen. Servera gärna en skål Nuoc chamsås till för att doppa rullarna i!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av och grovhacka vattenkastanjerna. Skala och grovhacka vitlöken.
  2. Lägg krabbkött, vattenkastanjer, vitlök, ingefära, fisksås, grädde och ägg i en matberedare. Pulskör några gånger så att det blir en grov smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ut filodegsarken och dela dem på mitten (cirka hälften av arken går åt). Pensla kanterna på 1 filodegsark med olja (lägg en fuktig handduk över resten av arken så att de inte torkar).
  4. Vik ihop på mitten och lägg med kortsidan mot dig. Pensla kanterna igen. Lägg ca 1/2 dl krabblandning längs nedre delen, men spara en kant på ca 2 cm nedtill och på sidorna. Vik in långsidorna. Rulla ihop till en rulle.
  5. Upprepa tills fyllning och ark tar slut. Lägg filorullarna med skarven nedåt på en bricka med bakplåtspapper. Ställ i frysen. Förbered hit.
  6. Vid servering: sätt ugnen på 225°C.
  7. Lägg filorullarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja. Ställ mitt i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Servera med Nuoc cham dippsås. Garnera med örtkryddorna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och läs filodegens innehållsdeklaration.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och läs filodegens innehållsdeklaration.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 500 g krabbkött från klor
  • 1/2 burk vattenkastanjer (à 230 g)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk asiatisk fisksås
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 rulle kyld filodeg (à 250 g)
  • örtkryddor till garnering, t ex koriander eller basilika
  • rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer