Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
0
Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde

En lika snabb som lyxig rätt att laga som helgens bjudrätt – eller när du vill förgylla vardagen en smula. Sötpotatis, paprika, röd currypaste och kokosmjölk tillsammans med salta blåmusslor – det kan bara inte bli fel! Att musslor är klimatsmarta är en bra bonus.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner
700 g  sötpotatis
1   stor röd paprika
1 msk  rapsolja
1 - 2 tsk  röd currypaste
1   burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk  asiatisk fisksås
1 msk  färskpressad limejuice
1 tsk  flytande honung
100 g  babyspenat
1   burk blåmusslor i lake (à 360 g)
1   förp frysta tinade blåmusslor (à 450 g)
salt och svartpeppar

Till servering

1   kruka thaibasilika eller koriander
4   port basmatiris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är inkl. ris.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3145 KJ / 751 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater91 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingspett med jordnötssås
Betyg 4.5 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilégryta med bambuskott och röd curry
Betyg 1.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa i melonskal
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd currykyckling med ananas
Betyg 3.5 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaispett
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Thaibuljong med skaldjur
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga