Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde
En lika snabb som lyxig rätt att laga som helgens bjudrätt – eller när du vill förgylla vardagen en smula. Sötpotatis, paprika, röd currypaste och kokosmjölk tillsammans med salta blåmusslor – det kan bara inte bli fel! Att musslor är klimatsmarta är en bra bonus.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
700 g sötpotatis
1 stor röd paprika
1 msk rapsolja
1 - 2 tsk röd currypaste
1 burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk asiatisk fisksås
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk flytande honung
100 g babyspenat
1 burk blåmusslor i lake (à 360 g)
1 förp frysta tinade blåmusslor (à 450 g)
salt och svartpeppar
Till servering
1 kruka thaibasilika eller koriander
4 port basmatiris
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är inkl. ris.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3145 KJ / 751 kCal
Fett31 g
Salt1 g
Kolhydrater91 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer