Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde

19
0 Klimatsmart
Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde

En lika snabb som lyxig rätt att laga som helgens bjudrätt – eller när du vill förgylla vardagen en smula. Sötpotatis, paprika, röd currypaste och kokosmjölk tillsammans med salta blåmusslor – det kan bara inte bli fel! Att musslor är klimatsmarta är en bra bonus.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner
700 g
sötpotatis
1
stor röd paprika
1 msk
rapsolja
1 - 2 tsk
röd currypaste
1
burk kokosgrädde (à 400 ml)
2 msk
asiatisk fisksås
1 msk
färskpressad limejuice
1 tsk
flytande honung
100 g
babyspenat
1
burk blåmusslor i lake (à 360 g)
1
förp frysta tinade blåmusslor (à 450 g)
-
salt och svartpeppar

Till servering

1
kruka thaibasilika eller koriander
4
port basmatiris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är inkl. ris.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3145 KJ / 751 kCal
Fett 31 g
Salt 1 g
Kolhydrater 91 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept