Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Betyg 4.2 av 5.26 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Sveriges egna dumpling – kroppkakan! Här gör vi den lakto-ovo-vegetarisk och fyller den med svamp och hasselnötter. Dessa ljuvliga kroppkakor smörsteks gyllengula och serveras med rårörda lingon, brynt smör och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Stekta kroppkakor med svamp och hasselnötter

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt

Fyllning

1 gul lök
2 msk smör
4 dl trattkantareller eller gula kantareller
1/2 tsk mortlad kryddpeppar
1/2 tsk salt
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Till servering

smör (att steka i)
råröda lingon
brynt smör
hackad persilja

Gör så här

00:10:00
00:05:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Riktig favorit som vi gör minst en gång varje höst! 🍂 Godaste kroppkakorna jag smakat.

    Camilla

  • Tar lite tid men det är det allt värt det. Så himlans gott!

    Hanna

  • Hur blir dom stekta när man bara koker dom? ;)

    Peter

  • Godaste vegetarisk rätt någonsin! Brynt smör på stekta kroppkakor gör att maträtten upplevs som på bra restaurang! Duktiga Ica Buffé, fortsätt så!

    Lauras

Näringsvärde per portion

Energi2033 KJ / 485 kCal
Fett14 g
Salt2.76 g
Kolhydrater74 g
Protein12 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med svampsås
    Betyg 4.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Syltade kantareller
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad