Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

31
3
Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

Att tillaga i lergryta är enkelt och bekvämt och denna skinkstek med svamp och smålök blir en underbart saftig middag. Timjan och rosmarin kryddar steken i lergrytan som får sin vätska från hönsbuljong. Servera skinksteken med krämig potatispuré.

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

Ingredienser

6 portioner
250 g steklök
4 palsternackor
400 g svamp, t ex kantareller, champinjoner eller trattkantareller
ca 1200 g skinkstek
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk timjan
2 tsk rosmarin
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
3 dl gröna ärtor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten i purén.

 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Erik

2022-10-22

Varning ⚠️ Oätlig grå sjuttiotalsmat Erik L

Madelene

2020-03-18

Skyn blev bara flottig och vattnig, inget jag vill ha som sås så det blev att göra en separat istället.

Susanna

2012-10-16

Hur många personer är detta recept beräknat till?