Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skinkstek i lergryta med svamp och smålök

Att tillaga i lergryta är enkelt och bekvämt och denna skinkstek med svamp och smålök blir en underbart saftig middag. Timjan och rosmarin kryddar steken i lergrytan som får sin vätska från hönsbuljong. Servera skinksteken med krämig potatispuré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg lergrytan och locket i kallt vatten ca 15 minuter.
  2. Skala lök och palsternacka, ansa svampen. Skär löken och svampen i bitar och palsternackorna i stavar.
  3. Gnid in skinksteken med salt, peppar, timjan och rosmarin. Lägg steken i grytan tillsammans med grönsaker, svamp, vatten och smula ner buljongtärningen. Lägg på locket.
  4. Ställ grytan på gallret i nedre delen av den kalla ugnen. Sätt ugnen på 200˚C. Tillaga i 1 3/4 - 2 timmar eller tills skinkans innertemperatur är ca 72˚C.
  5. Lägg i ärterna och låt dem och köttet ligga i grytan ca 10 minuter. Skär köttet i skivor.
  6. Servera skinksteken med skyn, grönsakerna och mandelpotatispuré, gärna smaksatt med riven västerbottenost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten i purén.

 

 

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g steklök
  • 4 palsternackor
  • 400 g svamp, t ex kantareller, champinjoner eller trattkantareller
  • ca 1200 g skinkstek
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?