Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Lyxigt, snabblagat och mättande recept på kryddstekta saftiga fläskkotletter. Till köttet serveras gyllenbrun ugnsrostad potatis, en smakrik bea som du gör på ett kick tillsammans med smetana samt krispiga rädisor och haricots verts. En riktig fest för smaklökarna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1/2 msk olivolja
salt
peppar
2 schalottenlökar
1 kruka dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl smetana
1/2 knippe rädisor
75 g haricots verts (bönor)
2 fläskkotletter
1 tsk olja
1/2 påse rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2433 KJ / 580 kCal
Fett29 g
Salt3.74 g
Kolhydrater43 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer