Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis

64
0
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis

Lyxigt, snabblagat och mättande recept på kryddstekta saftiga fläskkotletter. Till köttet serveras gyllenbrun ugnsrostad potatis, en smakrik bea som du gör på ett kick tillsammans med smetana samt krispiga rädisor och haricots verts. En riktig fest för smaklökarna!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2015

Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis (gärna cecile)
1/2 msk olivolja
salt och peppar
2 schalottenlökar
1 kruka dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl smetana
1/2 knippe rädisor
75 g haricots verts (bönor)
2 fläskkotletter
1 tsk olja
1/2 påse rucola

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2433 KJ / 580 kCal
Fett 29 g
Salt 374 g
Kolhydrater 43 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden