Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fläskkotlett med avokadobea

Klyftpotatis i ugn, saftiga fläskkotletter och en avokadoröra med ”bearnaise twist” blir en perfekt middag när du vill att det ska gå undan. Låt potatisen sköta sig själv i ugnen medan du steker kotletter och svänger ihop avokadobea med lite vinäger och dragon. Toppenlätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor eller skivor och lägg på en ugnsplåt. Blanda med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dela och kärna ur avokadorna och gröp ur. Mosa avokadoköttet och blanda med vinäger och dragon. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Stek kotletterna i smöret ca 8 minuter. Vänd då och då. Salta och peppra.
  6. Servera kotletterna med potatis, avoadobea och gurka.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 4 fläskkotletter
  • 2 avokador
  • 1 gurka
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dragon
  • 2 tsk smör eller olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2290 kJ / 548 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept