Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Apelsin- och dragondipp

Dragon är en spännande smakkompis till apelsin, speciellt när den hamnar i en syrlig dipp gjord på smetana. Finhackad schalottenlök och apelsinskal kokas ihop med vitvinsvinäger för att förhöja smakerna ytterligare. Dippen passar perfekt till små, spröda snacksmorötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba apelsinen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skala och hacka löken fint.
  2. Blanda apelsinsaft, lök och vinäger i en kastrull och koka tills vätskan förvinner. Låt svalna något.
  3. Strimla dragonen, blanda den och apelsinskalet med lökblandningen och smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera dippen till snackmorötter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 apelsin
  • 1 schalottenlök
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl smetana
  • salt
  • peppar
  • 200 snackmorötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer