Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barbecuekotlett med dragonkryddad morotspuré

Servera dessa barbecuekotletter tillsammans med ugnsrostade potatisklyftor som ett alternativ till den klassiska söndagsmiddagen. Tillsammans med haricots verts och den dragonkryddade morotspurén lämnar den här rätten ingen hungrig.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Ta fram köttet i god tid så att det hinner bli rumstempererat.
  3. Potatis: Skär potatisen i klyftor, behåll gärna skalet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med timjan och salt. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Morotspuré: Skala och skär morötterna i cm–stora bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
  5. Finhacka dragonbladen. Lägg dragonkvistarna i en liten kastrull. Häll på vinägern. Koka upp och låt koka tills hälften av vinägern återstår, passa noga för det går fort. Släng kvistarna. Häll av morötterna, men spara lite av kokvattnet.
  6. Mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt dragonvinägern och dragonbladen. Rör ner matfettet i klickar. Späd ev med kokvatten för en mer såsig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  7. Krydda kotletterna runtom med salt och peppar. Stek köttet i matfettet 3–4 minuter per sida. Pensla på barbecuesås mot slutet.
  8. Koka under tiden haricots verts ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
  9. Servera BBQ-kotletterna med klyftpotatis, morotspuré och haricots verts. Lite extra barbecuesås är gott till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på barbecuesåsen. I övrigt är rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.

Tips

Halvera mängden matfett om du föredrar en magrare puré. Det är även gott att runda av smaken med en skvätt mjölk eller grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 2 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 dl barbequesås
  • 200 g haricots verts
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
Morotspuré
  • 350 g morötter
  • 5 färska dragonkvistar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2504 kJ / 598 kCal