Barbecuekotlett med dragonkryddad morotspuré
Servera dessa barbecuekotletter tillsammans med ugnsrostade potatisklyftor som ett alternativ till den klassiska söndagsmiddagen. Tillsammans med haricots verts och den dragonkryddade morotspurén lämnar den här rätten ingen hungrig.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2011
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter med ben
1/2 tsk salt och peppar
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
1/2 dl barbequesås
200 g haricots verts (bönor)
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olivolja
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
Morotspuré
350 g morötter
4 - 5 färska dragonkvistar
2 msk vitvinsvinäger
50 g rumsvarmt smör eller margarin
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på barbecuesåsen. I övrigt är rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Halvera mängden matfett om du föredrar en magrare puré. Det är även gott att runda av smaken med en skvätt mjölk eller grädde.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2504 KJ / 598 kCal
Fett27.1 g
Kolhydrater48.6 g
Protein38.1 g
Kommentarer