Kotlett med fuskbea och rostad potatis
Till middag ikväll serveras kotlett med fuskbea och rostad potatis. Enkelt och lyxigt på samma gång. Bean blandas med ingredienser som smetana, dragon och vitvinsvinäger och smaken är häpnadsväckande god. Häll på en klick över den rostade potatisen och den saftiga kotletten och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2015
Ingredienser
Rostad potatis
Fuskbea
Kotlett
Till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd smetana och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fusk bean kommer lätt att bli en favorit till sommarens grillat. Enkel att göra och väldigt god! Vi lade till en liten knivsudd dijonsenap också vilket gav ytterligare smak!
Marie
2015-04-19