Stekta fläskkotletter med ärt- och avokadokräm
Spännande ärt- och avokadokräm som serveras med stekta fläskkotletter. Krämen görs genom att blanda avokado och gröna ärter som mixas slät och kryddas med vitlök, vitvinsvinäger och chilipulver. Kotletter steks hastigt i en het panna och avnjuts med rostad potatis ärt- och avokadokräm samt krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014
Ingredienser
4 portioner
Ärt- och avokadokräm
1/2 förp gröna ärtor (à 250 g)
250 g tärnad avokado
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
2 krm chilipulver
Potatis
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kotletter
4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
2 krm rosmarin
Sallad
1/2 isbergssallad
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2490 KJ / 595 kCal
Fett31 g
Salt2.09 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer