Citronkotlett med mos på kronärtskocka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Citronkotlett med mos på kronärtskocka

Klassisk husmanskost när den är som bäst! Mixa dina kokta kronärtskockor med ost och persilja till ett slätt, krämigt mos som du serverar med vackra, gröna ärter och dina nystekta kotletter med fin citronsmak. Himmelskt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med moset. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Låt kronärtskockorna rinna av. Grovhacka dem. Mixa 2/3 av hacket med persilja, ost och olja till en puré med stavmixer eller i matberedare.
  3. Krydda kotletterna runtom med salt och peppar. Stek dem i matfettet 3–4 minuter per sida i en stor stekpanna. Tillsätt citronskal och pressad citronjuice mot slutet.
  4. Koka under tiden ärterna enligt anvisning på förpackningen och gör klart moset.
  5. Häll av potatisen och låt ånga av. Pressa den genom en potatispress eller mosa med potatisstöt eller gaffel. Blanda med hackade kronärtskockor och kronärtskockspurén. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera citronkotletterna med kronärtskocksmos, ärter och gärna knäckebröd.

För alla

Rätten är glutenfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Se till att tvätta citronen noga då skalet används. Ärterna kan även blandas med moset och kronärtskockspurén serveras separat.

Barnknepet: Mixa ärterna till en slät puré. Smaka av med salt och lite pressad citronjuice.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter med ben
  • finrivet skal av 1 citron
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1 msk smör eller margarin
  • 250 g gröna ärter
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Kronärtskocksmos
  • ca 500 g mjölig potatis
  • 1 burk kronärtskocksbottnar (á ca 400 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • 70 g riven ost (gärna lagrad)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2510 kJ / 601 kCal