Citronkotlett med mos på kronärtskocka

3
3
Citronkotlett med mos på kronärtskocka

Klassisk husmanskost när den är som bäst! Mixa dina kokta kronärtskockor med ost och persilja till ett slätt, krämigt mos som du serverar med vackra, gröna ärter och dina nystekta kotletter med fin citronsmak. Himmelskt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Citronkotlett med mos på kronärtskocka

Ingredienser

4 portioner
4 fläskkotletter med ben
finrivet skal av 1 citron
2 msk pressad citronjuice
1 msk smör eller margarin
250 g gröna ärtor
1 tsk salt
2 krm peppar

Kronärtskocksmos

ca 500 g mjölig potatis
1 burk kronärtskocksbottnar (á ca 400 g)
2 msk hackad persilja
70 g riven ost (gärna lagrad)
1 msk olivolja

För alla

Rätten är glutenfri, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Tips

Se till att tvätta citronen noga då skalet används. Ärterna kan även blandas med moset och kronärtskockspurén serveras separat.

Barnknepet: Mixa ärterna till en slät puré. Smaka av med salt och lite pressad citronjuice.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Angela

2012-11-07

Alldeles för torrt mos. Ingen succé.

Carolin

2011-12-02

För lite mos och det blev kladdigt som tapetklister. Gott men smakade inte så mycket.

Krister

2011-12-01

Mycket gott mos men jösses, på tok för lite. Kan inte förstå hur det är uträknat, dubbelt sats skulle vara mer rimlig för 4 personer. Är pappa extra hungrig räcker det här bara för 2 pers.

Näringsvärde per portion

Energi 2510 KJ / 601 kCal
Fett 22.2 g
Kolhydrater 49.9 g
Protein 44.5 g
Läs mer om näringsvärden