Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med chunky tomatsalsa och rostad majs

Den här rätten för tankarna till den amerikanska södern. De rostade majsen bidrar med härlig sötma till fläskkotletterna som puttrat i den smakrika salsan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rostad potatis: Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  2. Skär potatisen i grova skivor och blanda med olivolja, finhackad vitlök och timjan. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Lägg potatisen på den varma plåten och rosta ca 20 minuter. Rör då och då.
  4. Fläskkotlett med chunky tomatsalsa: Skala och hacka vitlök och rödlök. Kärna ur och hacka den spanska pepparen.
  5. Bryn kotletterna i oljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Krydda dem med salt och peppar. När kotletterna fått fin färg, lägg i lökhacket och den spanska pepparen, låt fräsa med ca 2 minuter.
  6. Häll på honung och tomaterna med spad, låt sjuda under lock ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rostad majs: Skär bort majskornen med en kniv. Hetta upp en stekpanna (gärna teflon) och rosta majskornen i oljan ca 5 min. Krydda med chilipulver och salt. Blanda majsen med spenaten.
  8. Servera kotletterna med tomatsalsa, rostad potatis och majs.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Rostad potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk timjan
  • salt och svartpeppar
Fläskkotlett med chunky tomatsalsa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 spansk peppar
  • ca 800 g fläskkotletter med ben
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 förp hela tomater (à 400 g)
  • salt och svartpeppar
Rostad majs
  • 2 färska majskolvar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm chilipulver
  • 100 g bladspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 579 kCal