Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fläskkotlett med tomatsalsa och rostad majs

Fläskkotlett med tomatsalsa och rostad majs är ett färggrant och fantastisk gott recept! Rostade majskorn med chilipulver och babyspenat, tillsammans med saftiga fläskkotletter smaksatta av lök, tomat, honung och sambal oelek, bidrar till en middagsupplevelse utöver det vanliga!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Fläskkotlett: Skala och hacka vitlök och lök.
  3. Bryn kotletterna i oljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Krydda dem med salt och peppar. När kotletterna fått fin färg, lägg i lökhacket och låt det fräsa med ca 2 minuter.
  4. Häll på honung, tomater (med spad) och sambal oelek. Låt det sjuda under lock ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rostad majs: Låt majsen rinna av. Hetta upp en stekpanna (gärna teflon) och rosta majskornen i oljan ca 5 min. Krydda med chilipulver och salt. Blanda majsen med spenaten.
  6. Servera kotletterna med tomatsalsa, ris och majs.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Fläskkotlett med salsa
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 4 fläskkotletter med ben
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 400 g hela tomater
  • 1 tsk sambal oelek
Rostad majs
  • 340 g majskorn
  • 1 tsk olivolja
  • 1 krm chilipulver
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2907 kJ / 696 kCal