Stekt vit sparris med misogrädde

Stekt vit sparris med misogrädde är en lyxig förrätt fullpackad med smak. Den vita sparrisen steks mjuk och serveras med en ljummen, skummig och gräddig sås med misopasta i. Några gröna blad och lite salladslök på toppen och primörfesten kan börja!

Ingredienser
4 portioner
12 vita sparrisar
3 msk olja
1 tsk sesamolja
salt
svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 1/2 msk misopasta
1/2 lime
2 salladslökar
1 förp färsk finbladig grönkål (à 65 g)
Gör så här
00:05:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1808 KJ / 432 kCal
Fett41 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8 g
Protein7 g
Kommentar
Vart i receptet har jag i sesamoljan?
Linn
2025-01-10Hej Linn! Den ska stekas med sparrisen, så båda oljorna ska i samtidigt. Jag har förtydligat receptet nu! Tack! //Tove
Redaktionen
2025-01-13