Grillad sparris med fetaostkräm och honung
Grillad sparris med fetaost, honung och hasselnötter blir ett gott tillbehör till grillmiddagen eller buffén. En fetaostkräm på vispad smetana med citron och fetaost passar utmärkt till den späda sparrisen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
150 g fetaost
2 dl smetana
1 tsk finrivet citronskal
salt
2 knippen grön sparris (à 250 g)
olivolja (till pensling)
1 msk flytande honung
1/2 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringvärdet är beräknat per port på 4 port.
Energi1672 KJ / 399 kCal
Fett34 g
Salt2.5 g
Kolhydrater10 g
Protein14 g
Kommentarer
Enkelt men med lyxig känsla och passar bra som t.ex. förrätt på nyårsafton eller en bjudning. Snåla inte med inlagd sparris utan använd rå så du får rätt stekyta och textur.
Jonas
2024-03-09Så gott, anväde cremefraiche istället för smetana överbliven sås passade så bra till grillat kött😊
Susanne
2021-04-23Så himla gott!
Alexsandra
2020-06-01