UNDER 30 MIN | Enkel

Grillad sparris med fetaostkräm och honung

Grillad sparris med fetaost, honung och hasselnötter blir ett gott tillbehör till grillmiddagen eller buffén. En fetaostkräm på vispad smetana med citron och fetaost passar utmärkt till den späda sparrisen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula fetaosten i en bunke. Tillsätt smetana och vispa ihop till en kräm. Rör ner citronskal och smaka av med salt.
  2. Bryt ev av den nedre delen på sparrisen. Pensla sparrisen med olja och krydda med salt. Grilla tills den får lite färg.
  3. Servera sparrisen med fetaostkrämen, ringla över honung och strö över hasselnötter.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och smetana.

Näringvärdet är beräknat per port på 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 150 g fetaost
  • 2 dl smetana
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • salt
  • 2 knippen grön sparris (à 250 g)
  • olivolja (till pensling)
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 dl hackade rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1672 kJ / 399 kCal