Sparris med misosmör | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sparris med misosmör

Det här enkla misosmöret är ett fantastiskt tillbehör som höjer smaken på allt från grillat till frukostens äggröra eller lättkokt sparris. Avsluta med en skur snabbfräst salladslök och servera som förrätt eller tillbehör till en varmrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop smör, misopasta och salt.
  2. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Strimla salladslöken och fräs den hastigt i olja.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 minuter eller grilla några minuter. Servera med smöret och toppa med fräst salladslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i misopastan.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g rumsvarmt saltat smör
  • 1 msk misopasta
  • 2 krm salt
  • 2 knippen sparris (à 250 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 tsk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 647 kJ / 155 kCal