Späda grönsaker i pepparrotssås med ägg
Crème de la crème! I denna härliga rätt äter du krämig äggsås med smak av pepparrot och gräslök, kokt potatis, varma grönsaker samt krispiga rädisor du skär i en form du föredrar! Mums säger vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
4 ägg
150 g snackmorötter
150 g haricots verts (bönor)
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk majsstärkelse
salt
peppar
1/2 citron
1 rödlök
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 msk färsk riven pepparrot
1 förp rädisor (à 220 g)
1 förp ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2322 KJ / 557 kCal
Fett29 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott men salladen blev spretig och för lite sås.
Maria
2022-05-22