Sprödbakad torsk med dillslaw

13
3
Sprödbakad torsk med dillslaw

Ett sätt att förenkla sin matlagning är att välja smarta råvaror, och dessa sprödbakade torskar är både goda och enkla att ha och göra med. De tillagas färdigt i ugnen, och serveras med kokt potatis, gurka och en dillslaw du svänger ihop på råkostsallad, dill och crème fraiche. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Sprödbakad torsk med dillslaw

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1
gurka

Dillslaw

1
förp råkostsallad (à 275 g)
1 1/2 tsk
vitvinsvinäger
2 krm
salt
1 krm
peppar
20 g
färsk dill
2 dl
crème fraiche

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sprödbakad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Owe

2020-09-13

Kanongod dillslaw! Har redan serverats flera gånger hos oss.

Ksenia

2020-09-07

Blev lite torrt utan någon sås till, dillslawen var inte tillräckligt krämig för att väga upp det.

Sten

2020-09-03

Mycket lättlagat. Fisken helt okryddad. Det borde framgå i receptet så att man kryddar innan ugnen. Vinägermängden för litet i receptet, bör nog vara 2,5 tsk.

Näringsvärde per portion

Energi 3175 KJ / 755 kCal
Fett 33 g
Salt 1.1 g
Kolhydrater 86 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept