Sprödbakad torsk med dillslaw

14
3
Sprödbakad torsk med dillslaw

Ett sätt att förenkla sin matlagning är att välja smarta råvaror, och dessa sprödbakade torskar är både goda och enkla att ha och göra med. De tillagas färdigt i ugnen, och serveras med kokt potatis, gurka och en dillslaw du svänger ihop på rivna morötter, dill och crème fraiche. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022

Sprödbakad torsk med dillslaw

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 gurka

Dillslaw

2 morötter
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sprödbakad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna crème fraichen med valfri senap innan den blandas med morötterna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Owe

2020-09-13

Kanongod dillslaw! Har redan serverats flera gånger hos oss.

Ksenia

2020-09-07

Blev lite torrt utan någon sås till, dillslawen var inte tillräckligt krämig för att väga upp det.

Sten

2020-09-03

Mycket lättlagat. Fisken helt okryddad. Det borde framgå i receptet så att man kryddar innan ugnen. Vinägermängden för litet i receptet, bör nog vara 2,5 tsk.

Näringsvärde per portion

Energi 2579 KJ / 615 kCal
Fett 28 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 48 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden