Sprödbakad torsk med dillslaw
Ett sätt att förenkla sin matlagning är att välja smarta råvaror, och dessa sprödbakade torskar är både goda och enkla att ha och göra med. De tillagas färdigt i ugnen, och serveras med kokt potatis, gurka och en dillslaw du svänger ihop på rivna morötter, dill och crème fraiche. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
1 gurka
Dillslaw
2 morötter
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm peppar
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2579 KJ / 615 kCal
Fett28 g
Salt3.9 g
Kolhydrater48 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanongod dillslaw! Har redan serverats flera gånger hos oss.
Owe
2020-09-13Blev lite torrt utan någon sås till, dillslawen var inte tillräckligt krämig för att väga upp det.
Ksenia
2020-09-07Mycket lättlagat. Fisken helt okryddad. Det borde framgå i receptet så att man kryddar innan ugnen. Vinägermängden för litet i receptet, bör nog vara 2,5 tsk.
Sten
2020-09-03