UNDER 45 MIN | Enkel

Sprödbakad torsk med dillslaw

Ett sätt att förenkla sin matlagning är att välja smarta råvaror, och dessa sprödbakade torskar är både goda och enkla att ha och göra med. De tillagas färdigt i ugnen, och serveras med kokt potatis, gurka och en dillslaw du svänger ihop på råkostsallad, dill och crème fraiche. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg fisken på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. 
  4. Skär gurkan i stavar.
  5. Blanda råkostsalladen med vinäger salt och peppar. Hacka dillen och rör ner den och crème frachen i råkosten  
  6. Servera fisken med potatis, dillslaw och gurka.

För alla

Kontrollera noga innehållet i torsken.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri sprödbakad torsk.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 förp sprödbakad torsk (à 360 g)
  • 1 gurka
Dillslaw
  • 1 förp råkostsallad (à 275 g)
  • 1 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 20 g färsk dill
  • 2 dl crème fraiche

Näringsvärde
Per portion

Energi 3175 kJ / 755 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept