Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vegogrill med jordgubbstabbouleh

Ett toppenrecept för dig som inte äter kött. Vegogrill med jordgubbstabbouleh är en riktigt smarrig och lyxig sommarrätt. Grilla sötpotatis och halloumi och servera tillsammans med tabboulehn och gurksås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att blanda ingredienserna till gurksåsen och smaka av med salt. 
  2. Tvätta potatisen ren och dela dem mitt itu på längden. Koka den nästan färdig i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter.
  3. Skär halloumin i skivor. Pensla potatishalvorna och haloumin med olivolja. Krydda potatisen med salt och peppar.
  4. Grilla potatis och halloumi på båda sidor över glöd. 
  5. Koka bulgur i buljongen enligt anvisningen på förpackningen. Låt grynen kallna.
  6. Skala och hacka löken och grovhacka nötterna. 
  7. Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna någon timme i kylen.
  8. Blanda jordgubbarna i salladen vid servering.
  9. Servera den grillade sötpotatisen och osten tillsammans med tabbouleh och gurksås.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 sötpotatisar
  • 250 g halloumiost
  • olivolja till pensling
  • flingsalt
  • nymald peppar
Gurksås
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • 1 1/2 dl tärnad gurka
  • flingsalt
Tabbouleh
  • 2 1/2 dl bulgur (gärna fullkorn)
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 schalottenlökar
  • 1 dl pistagenötter
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 4 dl tärnade jordgubbar
Lägg till i inköpslistan