Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Ett underbart recept på smakrik torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill som du serverar med potatis och kokta grönsaker. Grytan gör du av bland annat torsk, kräftstjärtar, mjölk och pepparrot. Krämigt och delikat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011
Ingredienser
4 portioner
400 g torskfilé
1 tsk salt att gnida in fisken med
ca 170 g kräftstjärtar i lake
ca 900 g fast potatis
2 morötter
200 g sugarsnap peas
3 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk (gärna 3 %)
ca 1 1/2 msk riven pepparrot
3 msk hackad dill
1/2 citron i klyftor till servering
salt och peppar
För alla
Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: toppred såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättning.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Rimmad torsk
Lös upp 2 msk salt i 1 liter kallt vatten (för 4 port). Lägg ner torsken i saltlagen. Låt rimma minst ett par timmar eller allra helst över natten. Torska av fisken med hushållspapper. Följ receptet i övrigt (men salta inte fisken igen..).
Lös upp 2 msk salt i 1 liter kallt vatten (för 4 port). Lägg ner torsken i saltlagen. Låt rimma minst ett par timmar eller allra helst över natten. Torska av fisken med hushållspapper. Följ receptet i övrigt (men salta inte fisken igen..).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 546 kCal
Fett14.1 g
Kolhydrater73 g
Protein25.1 g
Kommentarer
5/5 poöng
Göran
2015-04-26Kockens tips att rimma torsken var toppen. Mkt god o lättlagad festvardagsrätt!
Göran
2015-04-26