Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill

Ett underbart recept på smakrik torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill som du serverar med potatis och kokta grönsaker. Grytan gör du av bland annat torsk, kräftstjärtar, mjölk och pepparrot. Krämigt och delikat!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken om den är fryst. Torka av den med hushållspapper. Gnid in fisken runtom med salt. Låt kräftstjärtarna rinna av.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala morötterna till breda ”morotsnudlar” med en potatisskalare. Tillsätt morötter och sugarsnaps när ca 1 minut av potatisens koktid återstår. Gör resten under tiden.
  3. Smält matfettet i en kastrull. Ta från värmen och vispa ner mjölet. Späd med mjölk lite i taget under omrörning. Koka upp och låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ner pepparroten.
  4. Lägg ner fisken i såsen. Sjud ca 5 minuter under lock. Tillsätt kräftstjärtar och dill. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera torsk- och kräftpannan med kokt potatis, grönsaker, citronklyftor och gärna knäckebröd.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: toppred såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättning.

 

Tips

Kockknepet: Rimmad torsk
Lös upp 2 msk salt i 1 liter kallt vatten (för 4 port). Lägg ner torsken i saltlagen. Låt rimma minst ett par timmar eller allra helst över natten. Torska av fisken med hushållspapper. Följ receptet i övrigt (men salta inte fisken igen..).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torskfilé
  • 1 tsk salt att gnida in fisken med
  • ca 170 g kräftstjärtar i lake
  • ca 900 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 200 g sugarsnap peas
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk (gärna 3 %)
  • ca 1 1/2 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • 1/2 citron i klyftor till servering
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2282 kJ / 546 kCal