Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill

13
2
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill

Ett underbart recept på smakrik torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill som du serverar med potatis och kokta grönsaker. Grytan gör du av bland annat torsk, kräftstjärtar, mjölk och pepparrot. Krämigt och delikat!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2011

Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill

Ingredienser

4 portioner
400 g
torskfilé
1 tsk
salt att gnida in fisken med
ca 170 g
kräftstjärtar i lake
ca 900 g
fast potatis
2
morötter
200 g
sugarsnap peas
3 msk
smör eller margarin
3 msk
vetemjöl
5 dl
mjölk (gärna 3 %)
ca 1 1/2 msk
riven pepparrot
3 msk
hackad dill
1/2
citron i klyftor till servering
-
salt och peppar

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: toppred såsen med majsstärkelse (Maizena) i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad mjölkersättning.

 

Gör så här

Tips

Kockknepet: Rimmad torsk
Lös upp 2 msk salt i 1 liter kallt vatten (för 4 port). Lägg ner torsken i saltlagen. Låt rimma minst ett par timmar eller allra helst över natten. Torska av fisken med hushållspapper. Följ receptet i övrigt (men salta inte fisken igen..).

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Göran

2015-04-26

5/5 poöng

Göran

2015-04-26

Kockens tips att rimma torsken var toppen. Mkt god o lättlagad festvardagsrätt!

Näringsvärde per portion

Energi 2282 KJ / 546 kCal
Fett 14.1 g
Kolhydrater 73 g
Protein 25.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept