Torsk har knappast varit godare, här stekt och tillsammans med tomat- och kräftröra. Fisken får en härligt krispig yta då den vänds i mjöl innan den steks. Som tillbehör serveras utsökt sås där kräftor blandats med smetana, tomattärningar, lök och dill. Ta en tugga och njut av de hänförande smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl
Gör laktosfri: använd matfett och smetana utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, jag bytte ut den feta Smetana mot gräddfil, blev kanongott + att jag hade min egna dill och tomater.
Annika
2015-09-06Goda smaker, men för vår del var 400 gram fisk för liten mängd.
Eva
2015-08-20