Stekt torsk med tomat och kräftröra
Torsk har knappast varit godare, här stekt och tillsammans med tomat- och kräftröra. Fisken får en härligt krispig yta då den vänds i mjöl innan den steks. Som tillbehör serveras utsökt sås där kräftor blandats med smetana, tomattärningar, lök och dill. Ta en tugga och njut av de hänförande smakerna.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Kräftröra
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 tomater
1/2 rödlök
1 ask dill (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar
Torsk
400 g torskfilé
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2353 KJ / 561 kCal
Fett28 g
Salt3.1 g
Kolhydrater47 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, jag bytte ut den feta Smetana mot gräddfil, blev kanongott + att jag hade min egna dill och tomater.
Annika
2015-09-06Goda smaker, men för vår del var 400 gram fisk för liten mängd.
Eva
2015-08-20