Stekt torsk med tomat och kräftröra

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat
2
Stekt torsk med tomat och kräftröra

Torsk har knappast varit godare, här stekt och tillsammans med tomat- och kräftröra. Fisken får en härligt krispig yta då den vänds i mjöl innan den steks. Som tillbehör serveras utsökt sås där kräftor blandats med smetana, tomattärningar, lök och dill. Ta en tugga och njut av de hänförande smakerna.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Stekt torsk med tomat och kräftröra

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Kräftröra

1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
2 tomater
1/2 rödlök
1 ask dill (à 20 g)
2 dl smetana
salt
peppar

Torsk

400 g torskfilé
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott, jag bytte ut den feta Smetana mot gräddfil, blev kanongott + att jag hade min egna dill och tomater.

Annika

2015-09-06

Goda smaker, men för vår del var 400 gram fisk för liten mängd.

Eva

2015-08-20

Näringsvärde per portion

Energi2353 KJ / 561 kCal
Fett28 g
Salt3.1 g
Kolhydrater47 g
Protein27 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt torsk med kräftröra och dill
Betyg 4 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kräftröra
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kräfttzatziki
Betyg 3.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rädisor med kräftstjärtar och rostad lök
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftbakelse
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga