Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med kräfttzatziki

Stekt torsk, eller annan vit fisk, blir rena sommarrätten tillsammans med denna smaskiga försvenskade variant på tzatziki. Gräddfil, riven gurka och vitlök får sällskap av kräftstjärtar i denna sås om även passar utmärkt som röra till bröd eller rökt fisk.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 43, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa vitlöksklyftan. Blanda gurkan med kräftor, gräddfil, vitlök och dill till en kräfttzatziki. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i portionsbitar. Krydda dem med salt och peppar och vänd dem i mjölet. Stek i matfettet 3–4 min på varje sida.
  5. Skär citronen i klyftor.
  6. Servera fisken med potatis, kräfttzatziki, citron och gärna en sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl.
Gör laktosfri: Använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 gurka
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk hackad dill
  • salt och peppar
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1768 kJ / 423 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer