Stekt torsk, eller annan vit fisk, blir rena sommarrätten tillsammans med denna smaskiga försvenskade variant på tzatziki. Gräddfil, riven gurka och vitlök får sällskap av kräftstjärtar i denna sås om även passar utmärkt som röra till bröd eller rökt fisk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl.
Gör laktosfri: Använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Me like! Tzatzikin gör att det är en riktigt lyxig vardagsmats-rätt :) Jag tolkade gräddfilen som 1,5 dl...o det funkade fint :)
Katarina
2012-11-20Perfekt vardagsmat, lagom snabbt och gott. Gillar tzatzikin skarpt. Man fick verkligen vara noga med att krama ur vattnet från gurkan innan. Jag hade gett den 4 av 5 eftersom jag gillar fisk. Men sambo gav den 3 av 5 för att vara vardagsmat.
Hanna
2012-11-12Jag vill be er läsa igenom ert recept lite mer noggrant. 1 1/2 gräddfil - dl, förpackning, vad? 170g kräftstjärtar i lake, men det är 170g utan lake i en förpackning... Gör mjölkproteinfritt genom att byta ut cremé fraiche - som inte finns med i receptet... Helt ok smak annars, tzatzikin blev vattnig trots att både gurka och kräftstjärtar låg på hushållspapper i ca en timme.
Emma
2012-11-12