Stekt torsk med kräfttzatziki

19
3
Stekt torsk med kräfttzatziki

Stekt torsk, eller annan vit fisk, blir rena sommarrätten tillsammans med denna smaskiga försvenskade variant på tzatziki. Gräddfil, riven gurka och vitlök får sällskap av kräftstjärtar i denna sås om även passar utmärkt som röra till bröd eller rökt fisk.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Stekt torsk med kräfttzatziki

Ingredienser

4 portioner
400 g
torskfilé
900 g
fast potatis
1/2
gurka
170 g
kräftstjärtar i lake
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl
gräddfil
3 msk
hackad dill
-
salt och peppar
1/2 dl
vetemjöl
2 msk
smör eller margarin
1
citron

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: Använd glutenfri mjölmix eller majsmjöl.
Gör laktosfri: Använd gräddfil och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Katarina

11/20/2012

Me like! Tzatzikin gör att det är en riktigt lyxig vardagsmats-rätt :) Jag tolkade gräddfilen som 1,5 dl...o det funkade fint :)

Hanna

11/12/2012

Perfekt vardagsmat, lagom snabbt och gott. Gillar tzatzikin skarpt. Man fick verkligen vara noga med att krama ur vattnet från gurkan innan. Jag hade gett den 4 av 5 eftersom jag gillar fisk. Men sambo gav den 3 av 5 för att vara vardagsmat.

Emma

11/12/2012

Jag vill be er läsa igenom ert recept lite mer noggrant. 1 1/2 gräddfil - dl, förpackning, vad? 170g kräftstjärtar i lake, men det är 170g utan lake i en förpackning... Gör mjölkproteinfritt genom att byta ut cremé fraiche - som inte finns med i receptet... Helt ok smak annars, tzatzikin blev vattnig trots att både gurka och kräftstjärtar låg på hushållspapper i ca en timme.

Näringsvärde per portion

Energi 1768 KJ / 423 kCal
Fett 11.8 g
Kolhydrater 46.1 g
Protein 29.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept