Stekt torsk med kapris och rödbetor

Betyg 3.4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Nyckelhålsmärkt.
Stekt torsk med kapris och rödbetor

Smörstekta rödbetor blandat med rödlök, kapris och gräslök är ett utmärkt tillbehör till ett luftigt potatismos och stekt torsk. Här har du en utsökt vardagsrätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2022

Stekt torsk med kapris och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g potatis (gärna delikatess)
2 dl mjölk
salt
peppar

Rödbetor

1 rödlök
500 g förkokta rödbetor
3 msk smör
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
2 msk kapris

Torsk

600 g torskfilé
1 msk smör
65 g mâchesallad

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Nja...

    Sara

  • Jag håller med Molly, gott med torsk och mos men det var inte så gott med rödbetorna och kraprisen..

    Mathilda

  • Ingen bra kombo. Fisk och mos absolut, men inte med rödbetor och kapris till.

    Molly

Näringsvärde per portion

Energi2160 KJ / 515 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater58 g
Protein36 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Torsk med dragonkräm och rödbetor
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ljummen torsksallad på tortillabröd
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med citronstekta rödbetor
    Betyg 4.4 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad