Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
1
Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

Någon mer som älskar pepparrot? Här smaksätts kålrabbislawn med denna härliga rot och blir ett utmärkt tillbehör till den salta karrén, och de ugnsrostade potatisarna. Ät ihop med fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar

Kålrabbislaw

ca 300 g kålrabbi
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 skivor fläskkarré
1 msk smör

Till servering

1/2 kruksallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Kålrabbislaw'n var fantastisk.

Mårten

2020-08-25

Näringsvärde per portion

Energi2808 KJ / 670 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Asiatisk fläskkarré med ljummen risnudelsallad
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färska vårrullar med fläskkarré och nektarin
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt torsk med kålrabbisallad och pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödstrimma med kålrabbisallad och pepparrotsgrädde
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karré med karamelliserad kålrabbi och gräslöksdipp
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga