Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

2
1
Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

Någon mer som älskar pepparrot? Här smaksätts kålrabbislawn med denna härliga rot och blir ett utmärkt tillbehör till den salta karrén, och de ugnsrostade potatisarna. Ät ihop med fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt
-
peppar

Kålrabbislaw

ca 300 g
kålrabbi
2 msk
riven färsk pepparrot
1/2
kruka persilja
2 dl
crème fraiche
-
salt
-
peppar
4
skivor fläskkarré
1 msk
smör

Till servering

1/2
kruksallad

För alla

Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt smör/matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Krydda gärna potatisen med lite pressad vitlök och torkad persilja.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Mårten

2020-08-25

Kålrabbislaw'n var fantastisk.

Näringsvärde per portion

Energi 2808 KJ / 670 kCal
Fett 38 g
Salt 2 g
Kolhydrater 45 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept