UNDER 45 MIN | Medel

Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw

Någon mer som älskar pepparrot? Här smaksätts kålrabbislawn med denna härliga rot och blir ett utmärkt tillbehör till den salta karrén, och de ugnsrostade potatisarna. Ät ihop med fräsch sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i skivor och blanda dem med oljan, krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på en plåt och rosta den mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Kålrabbislaw: Skala, dela och skiva kålrabbin så tunt som möjligt, gärna med en mandolin. Skala och riv pepparroten fint på ett rivjärn. Strimla persiljan. Blanda pepparrotsrivet med crème fraiche, persilja och kålrabbi, smaka av med salt och peppar.
  4. Karré: Krydda karrén med salt och peppar och stek i smöret i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida.
  5. Till servering: Skär salladen i bitar.
  6. Servera karrén med potatis, kålrabbislaw och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och välj laktosfritt smör/matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Tips

Krydda gärna potatisen med lite pressad vitlök och torkad persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Kålrabbislaw
  • ca 300 g kålrabbi
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1/2 kruka persilja
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 msk smör
Till servering
  • 1/2 kruksallad

Näringsvärde
Per portion

Energi 2808 kJ / 670 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept