Karré med kålrabbi- och pepparrotslaw
Någon mer som älskar pepparrot? Här smaksätts kålrabbislawn med denna härliga rot och blir ett utmärkt tillbehör till den salta karrén, och de ugnsrostade potatisarna. Ät ihop med fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kålrabbislaw
ca 300 g kålrabbi
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche
salt
peppar
4 skivor fläskkarré
1 msk smör
Till servering
1/2 kruksallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2808 KJ / 670 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater45 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Kålrabbislaw'n var fantastisk.
Mårten
2020-08-25