Rödstrimma med kålrabbisallad och pepparrotsgrädde
En rätt som smakar som ljuv musik. Kålrabbi, pepparrot och rödstrimma är en otrolig smakkombination. Med små medel lyfts råvarorna upp och får blomma var för sig samtidigt som de gifter sig med varandra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Kålrabbisallad
1 kålrabbi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
saften av 1/2 citron
1 msk olivolja
salt
peppar
Pepparrotsgrädde
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk majsstärkelse
2 msk pepparrot
2 förp rödstrimma (à 250 g)
1/2 msk smör
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2365 KJ / 564 kCal
Fett28 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!! Både fisk, sås och sallad. Fisken ”smälte” verkligen i munnen. Denna rätten kommer att upprepas här hemma.
Carina
2022-01-10Mycket god fisk, sås och sallad. Spännande med rödstrimman som är lokalt uppfödd på en gård i Skåne, hållbart och gott!
Carolina
2021-09-10