Rödstrimma med kålrabbisallad och pepparrotsgrädde

5
1
Rödstrimma med kålrabbisallad och pepparrotsgrädde

En rätt som smakar som ljuv musik. Kålrabbi, pepparrot och rödstrimma är en otrolig smakkombination. Med små medel lyfts råvarorna upp och får blomma var för sig samtidigt som de gifter sig med varandra.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Rödstrimma med kålrabbisallad och pepparrotsgrädde

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis

Kålrabbisallad

1
kålrabbi
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1/2
citron (saften)
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar

Pepparrotsgrädde

1
förp färsk dill (à 20 g)
2 1/2 dl
vispgrädde
1/2 tsk
majsstärkelse
2 msk
pepparrot
2
förp rödstrimma (à 250 g)
1/2 msk
smör

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Vänd fiskfiléerna i lite vetemjöl eller glutenfri mjölmix innan de steks så blir de extra krispiga.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Carolina

2021-09-10

Mycket god fisk, sås och sallad. Spännande med rödstrimman som är lokalt uppfödd på en gård i Skåne, hållbart och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2365 KJ / 564 kCal
Fett 28 g
Salt 1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept