Lax med kålrabbisallad och pepparrotskräm
Kålrabbi kanske är en grönsak som man inte använder så ofta, men den kan vi verkligen rekommendera! Lite bortglömd, men användbar. Här blandas den med syrligt äpple, olja och vinäger. Ett gott tillbehör till den milda laxen. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2023
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Pepparrotskräm
2 msk finriven pepparrot
2 dl smetana
Lax
600 g laxfilé
1 msk fänkålsfrön
1 tsk olja
kålrabbisallad
1 grönt äpple
2 kålrabbihuvuden
2 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut mjölk och smetana mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Strö lite solroskärnor över salladen. För att spara tid kan man grovriva kålrabbin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3423 KJ / 815 kCal
Fett51 g
Salt1.3 g
Kolhydrater46 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer