Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Sej med kaviar och gräslök

Här är ett trevligt och snabblagat fiskrecept på sej med kaviar och gräslök som har lena och aptitliga smaker som passar ypperligt till nykokt potatis. Rätten passar året om och till både vardag och festligare tillfällen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Skala eller tvätta potatisen och koka den.
  3. Skär fisken i portionsbitar.
  4. Hetta upp matfettet i en panna. Lägg ner fisken och vänd den i matfettet. Häll på grädden och låt fisken sjuda under lock på svag värme i 6-7 min.
  5. Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Tillsätt kaviar och gräslök i pannan. Smaka av med salt och peppar, red ev. av med majsstärkelse.
  7. Servera med potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kaviarn. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g sejfilé
  • 900 g potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 200 g sockerärtor
  • 3 msk kaviar
  • 2 msk hackad gräslök
  • majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2677 kJ / 640 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer