Stekt torsk med gräddkokta rödbetor

5
2
Stekt torsk med gräddkokta rödbetor

Stekt torsk blir genast roligare om man låter den få gräddkokta rödbetor som tillbehör. Inte bara färgen blir trevlig, du får också en krämigare rätt på köpet. Ät fisken och rödbetorna ihop med potatis och middagen är redo att njutas av.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2020

Stekt torsk med gräddkokta rödbetor

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
500 g
färdigkokta rödbetor
2 1/2 dl
vispgrädde
-
salt
-
peppar
1/2
förp färsk persilja
2
förp torskfilé (à 375 g)
1 msk
smör eller olja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Lovisa

2020-11-23

Behövdes mycket salt för att få någon smak. Smulade över fetaost, blev väldigt bra. Upplevde att det annars blev tomt. Tjockade till grädde, blev bra.

Tina

2020-09-23

Så smaklöst och trist. Inget som vi rekommenderar tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 2793 KJ / 666 kCal
Fett 29 g
Salt 2 g
Kolhydrater 57 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept