Stekt torsk med gräddkokta rödbetor
Stekt torsk blir genast roligare om man låter den få gräddkokta rödbetor som tillbehör. Inte bara färgen blir trevlig, du får också en krämigare rätt på köpet. Ät fisken och rödbetorna ihop med potatis och middagen är redo att njutas av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna Amandine)
500 g färdigkokta rödbetor
2 tsk olja
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
2 förp torskfilé (à 375 g)
1 msk smör eller olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2647 KJ / 632 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkelt! Till er som kommenterat att det blev smaklöst etc, man kryddar efter eget behag. Vissa gillar mycket salt, andra lite eller ingen salt. Så om ni blev missnöjda med maten så handlar det om er förmåga snarare än receptet. Testa igen och smaka av innan ni serverar. <3
Philip
2024-12-04Jättegott. Rekommenderas
Maria
2022-10-09Supergott. Kryddade å saltade fisken ordentligt och det blev så gott. Drog mig för att tillaga rätten pga dåliga betyg men glad jag gjorde det ändå.
Anette
2022-10-05