UNDER 30 MIN | Medel

Stekt torsk med gräddkokta rödbetor

Stekt torsk blir genast roligare om man låter den få gräddkokta rödbetor som tillbehör. Inte bara färgen blir trevlig, du får också en krämigare rätt på köpet. Ät fisken och rödbetorna ihop med potatis och middagen är redo att njutas av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken (om fryst används).
  2. Koka potatisen.
  3. Ansa och skär rödbetorna i klyftor.
  4. Koka upp grädden och lägg i rödbetorna. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och vänd ner.
  5. Stek fisken i smöret i en stekpanna någon minut på varje sida. Salta och peppra.
  6. Servera fisken med potatis och rödbetor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp färsk persilja
  • 2 förp torskfilé (à 375 g)
  • 1 msk smör eller olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2793 kJ / 666 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept