Sockersaltad torsk med avokadokräm
En spännande smakkombination av smarrig avokadokräm och sockersaltad torskfilé! Sockersaltad torsk med avokadokräm är en magnifik fiskrätt med sprudlande färger, som serveras tillsammans med fräsch sallad av sockerärter, dill, potatis och rödlöksvinägrett. En riktig fempoängare!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
1 tsk salt
1 tsk socker
900 g färskpotatis
1 avokado
1 dl gräddfil
salt
peppar
Rödlöksvinägrett
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
1 msk olja
1 msk vatten
150 g sockerärtor
1 romansallad
1/2 kruka dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1972 KJ / 470 kCal
Fett13 g
Salt1.3 g
Kolhydrater48 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Intressant att receptskaparen (?) anser rätten vara en riktig fempoängare medan folket bara ger den 3 1/2 poäng. Det är ganska stor skillnad i uppfattning. Jag undrar om det beror på att rätten saknar… ett uumphf… lite umami. Receptet i sin nuvarande form blir lite för mycket barnmat.
Sami
2022-11-15