Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sockersaltad torsk med avokadokräm

En spännande smakkombination av smarrig avokadokräm och sockersaltad torskfilé! Sockersaltad torsk med avokadokräm är en magnifik fiskrätt med sprudlande färger, som serveras tillsammans med fräsch sallad av sockerärter, dill, potatis och rödlöksvinägrett. En riktig fempoängare!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Blanda salt och socker, gnid kryddblandningen på fisken. Lägg den i en ugnssäker form.
  4. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Mosa den tillsammans med gräddfilen och krydda med salt och peppar.
  6. Rödlöksvinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger i en kastrull och koka upp med lock. Ta bort kastrullen från spisen och rör ner olja och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  7. Sätt in fisken mitt i ugnen ca 10 minuter.
  8. Koka sockerärterna i saltat vatten ca 1 minut. Häll av i durkslag och spola dem kalla.
  9. Skär romansalladen grovt. Skölj den och låt den rinna av ordentligt. Hacka dillen.
  10. Blanda salladen, sockerärter, dill och potatis i en skål. Skeda över rödlöksvinägretten. Servera salladen till fisken och avokadokrämen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknepet: Servera ingredienserna separat för barn som inte tycker om att blanda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 900 g färskpotatis
  • 1 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • salt och peppar
Rödlöksvinägrett
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olja
  • 1 msk vatten
  • 150 g sockerärtor
  • 1 romansallad
  • 1/2 kruka dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1747 kJ / 418 kCal