Stekt torsk med caviarsås
Underbar stekt torsk med caviarsås, en härlig husmanskost som både är välsmakande och enkel att tillaga. Caviarmixen blandas tillsammans med smetana och förvandlas till en krämig sås. För att få en fin yta på torsken steks den hastigt i en het panna. Till servering finns potatis och en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2015
Ingredienser
2 portioner
400 g fast potatis
Sallad
1/2 rödlök
1/2 ask persilja (à 20 g)
2 tomater
1/2 ask frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
Caviarsås
1 burk röd caviarmix (à 75 g)
1 dl smetana
Torsk
250 g rimmad torsk
1 tsk olja
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2633 KJ / 626 kCal
Fett29 g
Salt2.29 g
Kolhydrater42 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer