Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt torsk med caviarsås

Underbar stekt torsk med caviarsås, en härlig husmanskost som både är välsmakande och enkel att tillaga. Caviarmixen blandas tillsammans med smetana och förvandlas till en krämig sås. För att få en fin yta på torsken steks den hastigt i en het panna. Till servering finns potatis och en krispig sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Sallad: Skala lök, hacka den och persilja. Tärna tomaterna. Blanda ihop alla ingredienser till salladen. 
  3. Caviarsås: Blanda caviarmix och smetana. Smaka av med peppar.
  4. Torsk: Stek torsken i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera torsken med caviarsås, potatis och sallad.

För alla:

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 400 g fast potatis
Sallad
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 ask persilja (à 20 g)
  • 2 tomater
  • 1/2 ask frysta, tinade sojabönor (à 250 g)
Caviarsås
  • 1 burk röd caviarmix (à 75 g)
  • 1 dl smetana
Torsk
  • 250 g rimmad torsk
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2633 kJ / 626 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept