Indisk fiskgryta
Den här lätta fiskgrytan med sojabönor är kryddig och färgsprakande. Med heta smaker av curry, koriander och ingefära inspireras denna rätt av det indiska köket. Kokosmjölk, buljong och sojabönor får koka i någon minut innan fisken tillsätts för att sedan sjuda några minuter. Servera grytan med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmatiris)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g sojabönor
2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2998 KJ / 716 kCal
Fett38 g
Salt3.27 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och enkel att laga.
Robert
2024-02-20Jättegott som en vardagsrätt 😊
Mats
2022-08-18Lättlagad och jättegod!
Helena
2015-06-24