Indisk fiskgryta

Betyg 2.8 av 5.
160 personer har röstat
3
Indisk fiskgryta

Den här lätta fiskgrytan med sojabönor är kryddig och färgsprakande. Med heta smaker av curry, koriander och ingefära inspireras denna rätt av det indiska köket. Kokosmjölk, buljong och sojabönor får koka i någon minut innan fisken tillsätts för att sedan sjuda några minuter. Servera grytan med nykokt ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015

Indisk fiskgryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna basmatiris)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk koriander
1 tsk ingefära
400 ml kokosmjölk
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
250 g sojabönor
2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g)
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
160 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkel att laga.

Robert

2024-02-20

Jättegott som en vardagsrätt 😊

Mats

2022-08-18

Lättlagad och jättegod!

Helena

2015-06-24

Näringsvärde per portion

Energi2998 KJ / 716 kCal
Fett38 g
Salt3.27 g
Kolhydrater60 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk med röd curry och ris
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med tomat och dill
Betyg 4.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisksoppa med saffran
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med caviarsås
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk fisksoppa
Betyg 4 av 5.
196 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Saffranstorsk med krämiga bönor
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga