Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt torsk med kräftröra

En härligt stekt fisk som vänds i mjöl innan stekpannan far fram. Serveras med kokt potatis och tillsammans med en krämig kräftröra med tomat och basilika i, samt en krispig isbergssallad till. Fina fisken!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 4, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Kräftröra: Låt kräftorna rinna av. Dela varje tomat i fyra klyftor och skär bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små tärningar. Hacka basilikan. Hacka kräftorna lite grovt. Blanda smetana med kräftor, tomathack och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  4. Salta och peppra fisken. Vänd den i mjölet och stek den i matfettet ca 3 minuter på varje sida.
  5. Strimla isbergssalladen.
  6. Servera torsken med kokt potatis, sallad och kräftröra.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torsk
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
Kräftröra
  • 360 g kräftstjärtar i lake
  • 2 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 dl smetana
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2599 kJ / 621 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer