Kryddig torsk med limepotatis

Torskens milda smak gör den till en utmärkt fisk att ta ut svängarna med. Här är det paprika, cayennepeppar och spiskummin som ger torsken en exotisk touch. Potatissalladen är uppfriskande och krämig, lagad med smetana, lime, mynta och serverad tillsammans med läckra skott av mangold.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2014

Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g fast potatis
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 krm spiskummin
2 msk olja
1/2 förp sojabönor (à 250 g)
1 lime
1 kruka mynta
1 dl smetana
salt och peppar
65 g röda mangoldskott
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2050 KJ / 490 kCal
Fett20.1 g
Kolhydrater39.8 g
Protein33.6 g
Kommentarer