Kryddig torsk med limepotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig torsk med limepotatis

Torskens milda smak gör den till en utmärkt fisk att ta ut svängarna med. Här är det paprika, cayennepeppar och spiskummin som ger torsken en exotisk touch. Potatissalladen är uppfriskande och krämig, lagad med smetana, lime, mynta och serverad tillsammans med läckra skott av mangold.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina torsken.
  2. Skala potatisen och skär den i skivor. Koka den mjuk i saltat vatten.
  3. Krydda torsken med kryddorna. Stek den i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.
  4. Värm sojabönorna i lite vatten. Skölj limen och riv skalet. Grovhacka myntan. Blanda sojabönor, limeskal, mynta och smetana med potatisen.  Smaka av med salt och peppar. Servera torsken med limepotatis och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskfilé
  • 900 g fast potatis
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm spiskummin
  • 2 msk olja
  • 1/2 förp sojabönor (à 250 g)
  • 1 lime
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl smetana
  • salt och peppar
  • 65 g röda mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2050 kJ / 490 kCal