Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad
Här bjuds det på stekt fisk med en vackert grön ärtsås och fräsch tomatsallad. Den friska såsen är en fin färgklick på tallriken och med en smakkombination av ärtor, vitlök och buljong passar den perfekt ihop med den milda fisken. Servera med sallad och kokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Tomatsallad
3 tomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 ask krasse
Ärtsås
250 g små gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger
Fisk
600 g alaska pollock
2 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1958 KJ / 468 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Ingen favorit alls i min familj
Laila
2016-10-05