Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
1
Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad

Här bjuds det på stekt fisk med en vackert grön ärtsås och fräsch tomatsallad. Den friska såsen är en fin färgklick på tallriken och med en smakkombination av ärtor, vitlök och buljong passar den perfekt ihop med den milda fisken. Servera med sallad och kokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g fast potatis

Tomatsallad

3 tomater
1 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
1/2 ask krasse

Ärtsås

250 g små gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk vitvinsvinäger

Fisk

600 g alaska pollock
2 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Ingen favorit alls i min familj

Laila

2016-10-05

Näringsvärde per portion

Energi1958 KJ / 468 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Krispig fisk med gräddiga ärtor
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i paneng curry med minimajs
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Alaska pollock med zucchini och ansjovis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig fiskgratäng med potatis
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk i ugn med kaviarsås
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med dill och sockerärtor
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga