Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad

10
1
Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad

Här bjuds det på stekt fisk med en vackert grön ärtsås och fräsch tomatsallad. Den friska såsen är en fin färgklick på tallriken och med en smakkombination av ärtor, vitlök och buljong passar den perfekt ihop med den milda fisken. Servera med sallad och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2016

Stekt fisk med ärtsås och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis

Tomatsallad

3
tomater
1 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar
1/2
ask krasse

Ärtsås

250 g
små gröna ärtor
1
vitlöksklyfta
2 dl
mjölk
1
grönsaksbuljongtärning
1 tsk
vitvinsvinäger

Fisk

600 g
alaska pollock
2 msk
smör eller margarin

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Laila

2016-10-05

Ingen favorit alls i min familj

Näringsvärde per portion

Energi 1958 KJ / 468 kCal
Fett 11 g
Salt 3 g
Kolhydrater 50 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept