Dijonströmming med rårörda tranbär
![Dijonströmming med rårörda tranbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47172/cf_259/dijonstromming_med_rarorda_tranbar.jpg)
Ett trevligt recept på stekt strömming med smak av dijonsenap. Fisken blir utsökt om du serverar den tillsammans med en skiva citron, rårörda tranbär, ärter och potatismos!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
![Dijonströmming med rårörda tranbär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47172/cf_259/dijonstromming_med_rarorda_tranbar.jpg)
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
ca 900 g mjölig potatis
4 msk dijonsenap
3 msk hackad dill
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g gröna ärtor
matfett till stekning
citronklyftor till servering
salt och peppar
Rårörda tranbär
225 g tinade tranbär
4/5 dl strösocker
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör så här
Tips
Gör gärna mos på potatisen. Pressa den genom potatispress eller vispa försiktigt med elvisp. Tillsätt 1 1/2 varm mjölk och 25 g matfett. Vispa luftigt. Salta och peppra (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3185 KJ / 762 kCal
Fett25.7 g
Kolhydrater87.2 g
Protein38.7 g
Kommentarer