Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dijonströmming med rårörda tranbär

Ett trevligt recept på stekt strömming med smak av dijonsenap. Fisken blir utsökt om du serverar den tillsammans med en skiva citron, rårörda tranbär, ärter och potatismos!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 52, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken om den är fryst. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Gör resten under tiden.
  2. Rårörda tranbär: Blanda tranbär och socker i en skål. Mosa bären lätt och rör tills sockret löses upp. Ställ åt sidan.
  3. Klipp av ev ryggfenor på strömmingen. Lägg ut filéerna med skinnsidan ner. Bre på senapen och strö över dillen. Lägg ihop filéerna två och två.
  4. Vispa upp äggen och häll i en djup tallrik. Blanda ströbröd, salt och peppar på en annan tallrik. Vänd fisken först i äggvisp och sedan i ströbröd. Stek filéerna i matfettet 3–4 minuter per sida i en stor stekpanna.
  5. Koka under tiden ärterna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera strömmingen med rårörda tranbär, ärter, gärna potatismos och citronklyftor.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Tips

Gör gärna mos på potatisen. Pressa den genom potatispress eller vispa försiktigt med elvisp. Tillsätt 1 1/2 varm mjölk och 25 g matfett. Vispa luftigt. Salta och peppra (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g strömmingsfilé
  • ca 900 g mjölig potatis
  • 4 msk dijonsenap
  • 3 msk hackad dill
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 250 g gröna ärter
  • matfett till stekning
  • citronklyftor till servering
  • salt och peppar
Rårörda tranbär
  • 225 g tinade tranbär
  • 0,8 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3185 kJ / 762 kCal