Dijonströmming med rårörda tranbär
Ett trevligt recept på stekt strömming med smak av dijonsenap. Fisken blir utsökt om du serverar den tillsammans med en skiva citron, rårörda tranbär, ärter och potatismos!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011
Ingredienser
4 portioner
600 g strömmingsfilé
ca 900 g mjölig potatis
4 msk dijonsenap
3 msk hackad dill
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g gröna ärtor
matfett till stekning
citronklyftor till servering
salt och peppar
Rårörda tranbär
225 g tinade tranbär
4/5 dl strösocker
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör så här
Tips
Gör gärna mos på potatisen. Pressa den genom potatispress eller vispa försiktigt med elvisp. Tillsätt 1 1/2 varm mjölk och 25 g matfett. Vispa luftigt. Salta och peppra (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3185 KJ / 762 kCal
Fett25.7 g
Kolhydrater87.2 g
Protein38.7 g
Kommentarer