Dijonströmming med rårörda tranbär

1
0
Dijonströmming med rårörda tranbär

Ett trevligt recept på stekt strömming med smak av dijonsenap. Fisken blir utsökt om du serverar den tillsammans med en skiva citron, rårörda tranbär, ärter och potatismos!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 52 2011

Dijonströmming med rårörda tranbär

Ingredienser

4 portioner
600 g strömmingsfilé
ca 900 g mjölig potatis
4 msk dijonsenap
3 msk hackad dill
2 ägg
2 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm peppar
250 g gröna ärtor
matfett till stekning
citronklyftor till servering
salt och peppar

Rårörda tranbär

225 g tinade tranbär
4/5 dl strösocker

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, kontrollera innehållet i ströbrödet.

Gör så här

Tips

Gör gärna mos på potatisen. Pressa den genom potatispress eller vispa försiktigt med elvisp. Tillsätt 1 1/2 varm mjölk och 25 g matfett. Vispa luftigt. Salta och peppra (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3185 KJ / 762 kCal
Fett 25.7 g
Kolhydrater 87.2 g
Protein 38.7 g
Läs mer om näringsvärden