Pankofriterad lutfisk

34
2
Pankofriterad lutfisk

Föredrar du fras framför daller? Då måste du laga den här varianten på lutfisk där du panerar den i det asiatiska ströbrödet panko och sedan friterar eller steker den riktigt frasig. Till serverar du en pigg och fräsch ärtdipp. Och vi lovar att den här rätten får den mest lutfiskskeptiske på fall.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Pankofriterad lutfisk

Ingredienser

6 portioner

Lutfisk

ca 1 kg lutfisk
2 tsk salt
2 dl vetemjöl
6 dl panko (japanskt ströbröd)
4 uppvispade ägg
ca 1 1/2 dl rapsolja (till stekning, mer olja vid fritering)

Ärtdipp

500 g frysta gröna ärtor
1 dl crème fraiche
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

citronklyftor
flingsalt
nymalen kryddpeppar

För alla

Innehåller ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche eller Sour Supreme.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Välj glutenfritt ströbröd t ex Crunchy Crumbs, från Tifood AB som mest liknar panko.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Redaktionen

2015-12-16

Hej Linnea! Konsistensen på själva lutfisken blir ungefär som när man tillagar den på klassiskt vis, och med pankopaneringen så blir de riktigt frasigt och gott. Med den tillhörande ärtpurén som man dippar i blir det ett kul sätt att variera lutfisken på. Hälsningar Ellinor

Linnea

2015-12-15

Hur blir konsistensen på lutfisken? Den har ju annars inte så mycket smak, så varför använda lutfisk?

Näringsvärde per portion

Energi 1240 KJ / 471 kCal
Fett 13 g
Salt 388 g
Kolhydrater 60 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden