Pankofriterad lutfisk

Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
2
Pankofriterad lutfisk

Föredrar du fras framför daller? Då måste du laga den här varianten på lutfisk där du panerar den i det asiatiska ströbrödet panko och sedan friterar eller steker den riktigt frasig. Till serverar du en pigg och fräsch ärtdipp. Och vi lovar att den här rätten får den mest lutfiskskeptiske på fall.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Pankofriterad lutfisk

Ingredienser

6 portioner

Lutfisk

ca 1 kg lutfisk
2 tsk salt
2 dl vetemjöl
6 dl panko (japanskt ströbröd)
4 uppvispade ägg
ca 1 1/2 dl rapsolja (till stekning, mer olja vid fritering)

Ärtdipp

500 g frysta gröna ärtor
1 dl crème fraiche
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
2 krm peppar

Till servering

citronklyftor
flingsalt
nymalen kryddpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat

Kommentarer

Hej Linnea! Konsistensen på själva lutfisken blir ungefär som när man tillagar den på klassiskt vis, och med pankopaneringen så blir de riktigt frasigt och gott. Med den tillhörande ärtpurén som man dippar i blir det ett kul sätt att variera lutfisken på. Hälsningar Ellinor

Redaktionen

2015-12-16

Hur blir konsistensen på lutfisken? Den har ju annars inte så mycket smak, så varför använda lutfisk?

Linnea

2015-12-15

Näringsvärde per portion

Energi1240 KJ / 471 kCal
Fett13 g
Salt3.88 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Potatiskroketter
Betyg 4.7 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Lutfisk med ärter och bacon
Betyg 4.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Friterad kronärtskocka
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lutfisk med senapssås
Betyg 4 av 5.
20 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lutfisk med vit sås
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga