Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili

13
2
Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili

Laxen blir här krispigt stekt med fräscha, gröna tillbehör. Den rostade blomkålen är en riktig höjdare, liksom den friska ärtkrämen med citron och mynta. Grön vardagsmat när den är som bäst!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili

Ingredienser

4 portioner
1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g laxfilé (gärna stjärtbiten)
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl panko eller ströbröd
2 ägg
smör till stekning
citronklyftor till servering

Ärtkräm

4 dl frysta gröna ärtor
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk urkärnad och finhackad grön chilifrukt
ev 1/2 kruka färsk mynta
salt

För alla

Gör glutenfri: Uteslut vetemjöl och panko, använd endast glutenfritt ströbröd eller uteslut paneringen helt.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i panko/ströbröd och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: Uteslut äggpaneringen helt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Felicia

2020-01-08

En favorit hemma hos oss. Vi skippar att göra schnitzlar och steker filéerna, supergott!

Annétte

2013-10-26

Efter att ha bilat i genom Skottland, Irland och England och ätit massor med fish & Chips så var denna variant en otroligt kulinarisk upplevelse ..Ärtkrämen var gudomligt god, Rostad blomkål istället för Friterad potatis,,så gott..Receptet är kungligt god..pröva. vi älskade detta

Näringsvärde per portion

Energi 2176 KJ / 520 kCal
Fett 29 g
Salt 4 g
Kolhydrater 28 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden