Rostad blomkål, laxschnitzel och ärtkräm med chili
Laxen blir här krispigt stekt med fräscha, gröna tillbehör. Den rostade blomkålen är en riktig höjdare, liksom den friska ärtkrämen med citron och mynta. Grön vardagsmat när den är som bäst!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
3 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g laxfilé (gärna stjärtbiten)
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl panko eller ströbröd
2 ägg
smör till stekning
citronklyftor till servering
Ärtkräm
4 dl frysta gröna ärtor
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk urkärnad och finhackad grön chilifrukt
ev 1/2 kruka färsk mynta
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2176 KJ / 520 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater28 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En favorit hemma hos oss. Vi skippar att göra schnitzlar och steker filéerna, supergott!
Felicia
2020-01-08Efter att ha bilat i genom Skottland, Irland och England och ätit massor med fish & Chips så var denna variant en otroligt kulinarisk upplevelse ..Ärtkrämen var gudomligt god, Rostad blomkål istället för Friterad potatis,,så gott..Receptet är kungligt god..pröva. vi älskade detta
Annétte
2013-10-26