Goda pizzafisken med potatis

128
5
Goda pizzafisken med potatis

Roligt och inspirerande fiskrecept som passar stora som små! Blanda till en smarrig sås av grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar som du häller över fisken (tänk på att smaka på såsen så att du blir nöjd med kryddningen). Strö över ost och tillaga i ugnen ca 30 minuter. Servera tillsammans med potatis och ärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014

Goda pizzafisken med potatis

Ingredienser

4 portioner
600 g torskfilé
1 kg sommar potatis
1 tsk salt
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven ost
300 g gröna ärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Malin

2020-12-28

Barnbarnen äter som hästar när jag gör denna rätt.

Berit

2020-12-15

Jättegod och lättlagat. Blir en favorit

Christina

2018-12-27

Till och med familjemedlemmen som aldrig äter fisk har petat i sig av den här flera gånger!

Näringsvärde per portion

Energi 2585 KJ / 617 kCal
Fett 19 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 54 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden