Goda pizzafisken med potatis
Roligt och inspirerande fiskrecept som passar stora som små! Blanda till en smarrig sås av grädde, tomatpuré, oregano, salt och peppar som du häller över fisken (tänk på att smaka på såsen så att du blir nöjd med kryddningen). Strö över ost och tillaga i ugnen ca 30 minuter. Servera tillsammans med potatis och ärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2014
Ingredienser
4 portioner
600 g torskfilé
900 g potatis
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl tomatpuré
1 msk oregano
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven ost
300 g gröna ärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2585 KJ / 617 kCal
Fett19 g
Salt2.4 g
Kolhydrater54 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Barnbarnen äter som hästar när jag gör denna rätt.
Malin
2020-12-28Jättegod och lättlagat. Blir en favorit
Berit
2020-12-15Till och med familjemedlemmen som aldrig äter fisk har petat i sig av den här flera gånger!
Christina
2018-12-27