Stekt torsk med äggsås och tomat

28
25 Klimatsmart
Stekt torsk med äggsås och tomat

Torskfilé som steks i smör, sås görs på crème fraiche, kokt ägg, salt och peppar, potatis kokas och tomater delas. Sen är middagen serverad!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022

Stekt torsk med äggsås och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
4 ägg
2 dl crème fraiche
salt
peppar
600 g torskfilé
1 msk smör
250 g körsbärstomater

För alla

Fri från gluten. Inehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut smör mot olja.

Receptet har uppdaterats januari 2022.

Gör så här

Klimattips

Välj gärna MSC-certifierad eller KRAV-certifierad torsk så vet du säkert att fisken inte är rödlistad.
Visste du att så mycket som var femte potatis går bort vid skalning så koka potatisen med skalet på så minskar du svinnet. Skala hellre efter kokning om du måste.
Väljer du lätt crème fraiche 15 % istället för 34 % och olja istället för smör får du en mer hälsosam och klimatsmart rätt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med lite hackad gräslök och 1/2 dl kaviar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Maria

2022-05-24

Supergod sås till fisk!

Sara

2022-02-10

Äggsåsen va god.

Terese

2022-02-07

Jättegott! God äggsås

Näringsvärde per portion

Energi 1612 KJ / 457 kCal
Fett 14 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 41 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden