Stekt torsk med äggsås och tomat
Torskfilé som steks i smör, sås görs på crème fraiche, kokt ägg, salt och peppar, potatis kokas och tomater delas. Sen är middagen serverad!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
4 ägg
2 dl crème fraiche
salt
peppar
600 g torskfilé
1 msk smör
250 g körsbärstomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1612 KJ / 457 kCal
Fett14 g
Salt1.5 g
Kolhydrater41 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ser att det står kaviar en del kommentarer ang såsen. Det står inte med kaviar i receptet tyvärr för då hade den nog smakat mer än ägg och halvsur creme fraiche. Tyckte inte att såsen var någon jättehöjdare
Åsa
2024-09-29Supergod sås till fisk!
Maria
2022-05-24Äggsåsen va god.
Sara
2022-02-10