Stekt torsk med äggsås

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt torsk med äggsås

Kvällens middag bjuder på en klassisk husmansrätt med smörstekt torsk och en delikat äggsås gjord på ägg och gräddfil. Fisken och såsen är en underbart god kombination. Servera med ångande nykokt potatis och krispiga sockerärtor. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2017

Stekt torsk med äggsås

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis

Äggsås

4 ägg
3 dl gräddfil
salt
peppar
150 g salladsärtor

Fisk

500 g torsk
1 msk smör eller margarin

Gör så här

00:09:00
00:03:00
00:06:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Gott och snabbt. Såsen var lite smaklös så jag la i dill och citronpeppar också.

    Ann-britt

Näringsvärde per portion

Energi1948 KJ / 467 kCal
Fett15.5 g
Salt2.14 g
Kolhydrater44.4 g
Protein33.8 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ugnsbakad torsk med örtsås
    Betyg 3.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baconlindad torsk med potatisgnocchi
    Betyg 3.2 av 5.97 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med äggkräm
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Torsk med sockerärtor och dragon
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Stekt torsk med kall äggsås
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad